Öğrencilere 29.40’a toplu taşıma bileti

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 29.40’a toplu taşıma bileti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 11:08

Federal ve eyalet hükümetleri, öğrenciler için daha ucuz bir ‘Deutschlandticket’ bileti üzerinde anlaştı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Ulaştırma Bakanı ve Eyalet Ulaştırma Bakanları Konferansı Başkanı Oliver Krischer, bunun, ulaşımda bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 milyon öğrenci artık ‘Deutschlandticket’ temelinde aylık 29.40 Euro’ya sömestr bileti alabilecek.

Haberin Devamı

KRISCHER, Deutschlandticket’in bir parçası olarak ülke çapında standartlaştırılmış sömestr biletinin, Genel Öğrenci Komiteleri’nin eyaletlerdeki toplu taşıma ve ulaşım şirketleriyle gerekli sözleşmeleri hızlı bir şekilde sonuçlandırması halinde 2024 yaz tatilinde başlayabileceğini söyledi. Anlaşmadan memnuniyet duyduğunu söyleyen Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, “Yaz tatili bileti ile genç bir müşteri grubunu uzun vadede toplu taşımaya bağlıyoruz” dedi. SPD parlamento grubunun ulaşım politikaları sözcüsü Isabel Cademartori ise “Dayanışma modelinde Almanya çapında sömestr bileti geliyor. Bu büyük bir başarıdır” diyerek eyaletlerle federal hükümet arasındaki anlaşmayı değerlendirdi.

Öğrencilere 29.40’a toplu taşıma bileti
ÖĞRENCİLER İLGİ DUYACAK
29.40 Euro’luk fiyat, biletin standart fiyatının yüzde 60’ına tekabül ediyor. Federal ve eyalet hükümetlerinin anlaşmasıyla, normal sezonluk bilet abone sayısının daha da artacağı belirtildi. Üniversite gruplarının ulusal yürütme kurulu üyesi Madita Lachetta, öğrenci birliklerinin son aylarda dava korkusuyla sömestr bileti sözleşmelerini iptal ettiklerini söyledi. “49 Euro’luk Deutschlandticket’in yürürlüğe girmesinin bir sonucu olarak birçok öğrenci şu anda sömestr biletinden yoksun durumdaydı” dedi. Ancak Lachetta, yeni düzenlemeyle birlikte öğrencilerin toplu taşımaya ilgi duyacağını ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME!