Öğrencilerden protesto

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2006 00:00

Hollanda’nın çeşitli kentlerindeki Türk öğrenci dernekleri Ermeni diasporasının baskısı ile Türk kökenli üç milletvekili adayının listelerden çıkarılmasına sert tepki gösterdiler. Öğrenciler, bugün PvdA’nın Amsterdam’daki Genel Merkezi önünde yapacakları gösteri ile de olayı kınayacaklar.

Haberin Devamı

Hollanda’da Türk öğrenci dernekleri, bir süre önce Ermeni diasporasının baskısı sonucu CDA’nın (Hıristiyan Demokratlar Birliği) Ayhan Tonca ile Osman Elmacı’yı, PvdA’nın (İşçi Partisi) da Erdinç Saçan’ı milletvekilliği aday listesinden çıkarmalarını protesto edecekler. Bugün PvdA’nın Amsterdam’daki Genel Merkezi önünde saat 15.30’da başlayacak gösteri ile ilgili olarak Yakamoz, Eurasia, Mozaik, İlim, Cosmicus, Turkuaz, Marmara, Anadolu, Hollanda Öğrenci Birliği ve Focus adlı öğrenci dernekleri tarafından yapılan açıklamada, \"Ağzımız CDA ve PvdA tarafından kapatılmak isteniyor.

Hollanda’daki Türk toplumu gülünç duruma düşürülüyor. Barbarlar olarak tanıtılıyoruz. Bizim savunmamızı bilmek istemedikleri gibi bir de tek yönlü iddiaları kabul etmeye zorlanıyoruz. Bu kabul edilemez. Biz bir demokraside yaşıyoruz. İki hafta içinde demokratik dejenerasyona tanık olduk. Türk kökenli milletvekili adaylarından (bizim temsilcilerimiz) üçü, aşırı sağcı ve kötünün inkarcıları gösterilerek kaba bir şekilde atıldılar. Bu haber hepimizi şok etti\" denildi.

Sağlıklı demokrasi

Sağlıklı demokrasilerde bu tür gelişmelerin olamayacağına vurgu yapılan açıklamada, \"Böylesi bir şey sağlıklı demokrasiden beklenmez. Yalnızca, soykırımın hiçbir zaman kanıtlanmadığı, yalanlara dayandığı, BM’nin bile sözde Ermeni soykırımını kabul etmediği, Ermenilerin arşivlerini açmadığı için değil, fikir sahibi olunmasının da demokraside cezalandırılmasından dolayı.

Bize göre, Ermeniler ve Türk halkı arasında barış köprüsü oluşturulmasının tek yöntemi, diyalog ve her iki gruba yönelik saygılı yaklaşımdır. Bugünün öğrencileri ve yarının iktisatçıları, pazarlamacıları, öğretmenleri, mühendisleri olarak büyük hayal kırıklığına uğradık. Hollanda demokrasisine güvenimiz ve inancımız büyük bir darbe aldı. Her Hollandalı gibi bizim de fikir özgürlüğü hakkımız var. Bizi yaralayan bir tartışmadan dışlanmamızı kabul edemeyiz\" ifadesinde bulunuldu.

Ünal ÖZTÜRK / AMSTERDAM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!