Öğrenciler ekonomi kongresi düzenliyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler ekonomi kongresi düzenliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 12:32

ALMANYA'nın Köln Kentinde, 1-2 Nisan tarihleri arasında üniversite öğrencileri dünyanın en büyük ekonomi kongrelerinden World Business Dialogue'ı düzenliyorlar.

Haberin Devamı

Konferansa 70 ülkeden 300 öğrenci, 300 işadamı ve 60 konuşmacı katılıyor. Organisationsforum Wirtschaftskongress (OFW) adlı derneğin çatısı altında yapılan kongreye Türkiye'den de işadamları ve öğrenciler katılacak. Kongrede, dünyadaki ticari gelişmelerin yanı sıra yeryüzündeki doğal kaynakların sınırlı oluşu gibi konular ele alınacak. Bu yıl 12.si düzenlenen kongreye katılacak öğrencilerin tüm masrafları organizasyon tarafından karşılanıyor. İşadamları ise bu dev kongreye katılmak için bin 230 Euro ödeyecekler. Kongre Federal Dışişleri Bakanı Dr.Frank-Walter Steinmeier himayesinde yapılıyor.

Görnüllü çalışıyorlar

Öğrencilerin düzenlediği kongrenin hazırlık çalışmalarında Witten/Herdecke Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğrencisi Sera Tatlı da (22) görev yapıyor. Çalışmalara gönüllü katıldığını belirten Tatlı şunları söyledi: “Geçtiğimiz Nisan ayından beri bu projede çalışıyorum. Öğrencilerin düzenlediği en büyük organizasyonlardan biri. Kongre için 40 üniversite öğrencisi çalışıyor. Sponsor buluyoruz, konuşmacılara davetiye gönderiyoruz, kongreye katılacak öğrencileri seçiyoruz. Tabi ki tüm bunlar için yoğun bir çaba harcıyoruz. Türkiye'den de çok sayıda öğrenci katılım için başvurdu. Bunların bir kısmını davet edeceğiz. Tüm öğrencilere bu tür organizasyonlarda çalışmalarını tavsiye ederim. Çünkü okulda veya herhangi bir şirkette öğrenemeyeceğiniz bir çok şeyi öğreniyorsunuz. Burada görev aldığım için mutluyum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!