Öğrenciler dostluk pekiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler dostluk pekiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 11:42

Almanya'nın Köln kentindeki Lise-Meitner Gesamtschule ile İstanbul'daki, İstanbul Lisesi kardeş okul oluşlarının 20. yıl dönümünü bir dizi etkilikle Köln'de kutladılar.

Haberin Devamı

Her iki okulun yöneticileri, ilk olarak Köln Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Heyet üyeleriyle konuşan Okul Komisyonu Başkanı Gisela Manderla, Köln ve İstanbul'un da kardeş kent olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Okullararası öğrenci değişim sistemiyle iki toplumun birbirini daha iyi tanımasına katkıda bulunduğu için her iki okul yöneticilerini kutluyorum. 20 yıl gibi önemli bir süredir devam eden bu örnek projenin daha uzun yıllar devam etmesini diliyorum.”

Ziyarete İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Adnan Ersan, Müdür Başyardımcısı Atakan Alan, Müdür Yardımcısı Halime Edinç ve Almanca Öğretmeni ve Değişim Komisyonu Üyesi Pıtırcık Karayalçın katıldı. Almanca eğitim yapan bir devlet okulu olarak Lise-Meitner Gesamtschule ile yürüttükleri kardeş okul projesine çok önem verdiklerini dile getiren Müdür Adnan Ersan, “Karşılıklı öğrenci değişimi yaptığımız bu projede 20. yılı kutluyoruz.

Her yıl iki haftalığına Alman öğrencileri ağırlıyoruz. Bu ziyaretler ön yargıların silinmesine ve Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunuyor” dedi. Lise-Meitner Gesamtschule Müdürü Peter Fellmann'da Okullarında çok sayıda Türk öğrenci bulunduğunu belirterek bu projeyle farklı kültürlerden gelen öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanıdığını söyledi.

20. yıldönümü nedeniyle bugün Köln Porz'daki Lise-Meitner Gesamtschule'de bir kutlama düzenlenecek. Kutlamada öğrenciler Türk-Alman dostluğunu anlatan gösteriler sunacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!