Oğlunun okuluna giremiyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun okuluna giremiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 00:00

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Nurcan Taş, ilkokul ikinci sınıfa giden oğlunun öğretmeni tarafından ırkçılığa maruz kaldığı iddiasıyla şikayette bulununca, çocuğunun okuluna girişi yasaklandı.

Haberin Devamı

Kızı Bade ve oğlu Kenan Cesur’un okulunda başarılı olduklarını belirten Taş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

YABANCILARA KARŞIYMIŞ

“Kenan geçen yıl çok başarılıydı. Bu yıl gelen yeni öğretmeni çocuğuma sürekli, “Frene bas, fazla ders yapıyorsun, sana verecek materyal bulamıyorum” gibi sözler sarf etmiş. Ben de gidip birkaç kez kendisiyle konuştum ve neden böyle yaptığını, çocuğumla neden uğraştığını sordum. Bana, ‘Tipi ve hareketleri hoşuma gitmiyor’ dedi. Ben de çocuğumun tipinde bir şey olmadığını, esmer ve farklı ırktan olduğu için mi böyle yaptığını sorduğumda ise bana açıkça ‘Evet yabancılara karşıyım’ dedi. Ben de bu laf üzerine nazilerin yabancılara karşı olduğunu söylediğimde kendisinin de onlardan olduğunu söyledi.”

İSPAT EDEMİYORUM

“Müdüre öğretmeni şikâyet ettiğimde ise bana okula girme yasağı koydular. Ben de bunun üzerine okulu da şikayet ettim. Yasağı kaldıracaklarını söylediler ama hâlâ okula giremiyorum. Bu öğretmenden kurtulmak için sınıfın değiştirilmesini istedim. Şahidim olmadığı için yapılan konuşmayı ispatlayamıyorum. Kadın ırkçılık yapıyor ve hâlâ o okulda öğretmen olarak çalışıyor. Haksızlığa maruz kalıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!