Oğlumun katili biran önce bulunsun

Güncelleme Tarihi:

Oğlumun katili biran önce bulunsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 00:00

Almanya´da 2000 yılından bu yana aynı tabancayla işlenen dokuz cinayetin son kurbanı Halit Yozgat´ın babası İsmail Yozgat,polisin olaydan sonra kendisiyle sık sık görüştüğünü ve olayın aydınlığa kavuşması için yoğun çaba harcadığını işaret ederek \"İki polis her hafta benimle evimde görüşüyor.

Haberin Devamı




Seri Cinayetler
Ölüm haberini alınca polise yardımcı olmak için bütün üzüntümü bir kenara itip karakola gittim ve 6 saat ifade verdim. Alman ajanın neden orada olduğunu bilmiyorum.

Ama Alman ajan konusunun gizlenmesi, oğlumun katilinin bulunmasını sağlayacaksa varsın gizlesinler. Acımdan kahroluyorum. Benim oğlumu kim, neden öldürdü? Halit´in kimseye bir zararı yoktu. Oğlumunkatilini bulsunlar" dedi.

Mezarı başında gözyaşı

İki hafta önce Türkiye´de oğlunun mezarını ziyaret ettiğini de belirten İsmail Yozgat, "Halit´in mezarı başında gözyaşına boğuldum. Halit´e seslenerek ´Oğlum seni kim öldürdü, neden öldürdü?´ diye sordum. Keşke konuşabilse de bana katilinin kim olduğunu söyleyebilse" dedi. Yozgat, 8 Türk´ün infaz edildiği cinayet serisiyle Türk devletinin yakından ilgilenmemesine de şaşırdığını söyledi.

Alman polisinin, oğlu Halit´in çevresindeki herkesi en ufak detayına kadar araştırdığını da hatırlatan İsmail Yozgat, "Cinayete kurban gidenlerin uyuşturucu işlerine karıştıkları iddia ediliyor. Fakat polisin araştırmasında buna yönelik en ufak ipucu bile yok. Bırakın oğlum mezarında rahat uyusun" dedi.

Alman Ajan sapık mı

Kassel´de Halit Yozgat öldürülmeden bir dakika önce internet kafeyi terk eden Alman ajanın internet kafede ne yaptığı sorusu netlik kazanmadı. Ancak Alman Der Spiegel Dergisi´nde "Seltsame Neigungen (Garip eğilimler) başlıklı haberde soruşturmayı yürüten polis, ajanın "Garip cinsel eğilimleri" olduğunu ortaya çıkardı.

Buna göre, Alman ajan internet kafeye sık sık gidiyordu ve Halit´in vurulduğu gün de internete girdi. Alman istihbarat görevlisinin gizli cinsel yaşamını internette seks sayfalarına girerek yaşadığı bildirildi.

Yüksek düzeydeki bir Anayasa Koruma Örgütü görevlisi ise "Çalışanımızın yanlış yerde, yanlış zamanda olduğunu düşünüyoruz" derken Alman ajanın konu hakkında konuşmak istemediği ve son olarak "Aşırı örgüt üyesi yabancılar" alanında görevli olduğu bildirildi.

Bugün mecliste

Alman Ajan´ın gözaltına alınıp sorgulanmasının CDU´lu İçişleri Bakanı Volker Bouffier tarafından gizli tutulmasına muhalafet partileri SPD, Yeşiller ve FDP´den gelen yoğun eleştiri üzerine bugün Hessen İçişleri Komisyonu ile Hessen Parlamentosu Anayasayı Koruma Kontrol Komisyonu toplanacak.

Komisyon üyeleri "Ajan" olayını detaylı bir şekilde ele alacaklar ve çalışmanın sonucunda elde edilecek sonucu da meclise bildirecekler. Muhalafet Partileri Bouffier´i eleştiri yağmuruna tutarak "Neden yaşananlar bize bildirilmedi. Sayın Bouffier hata yaptı. Bu hata sonuçsuz kalmamalı" demişlerdi.

Ahmet ATAK-Selahattin DUYGU / KASSEL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!