Ödülü var sahası yok

Güncelleme Tarihi:

Ödülü var sahası yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 11:11

Berlin'in üçüncü büyük takımı Türkiyem, antrenman sahası ve kulüp lokali olmadığı için büyük sıkıntı çekiyor. Türkiyem futbolcu ve yöneticileri belediye önünde protesto eylemi yaparak "Alman Futbol Federasyonu'nun Uyum Ödülü'nü aldık ama sahamız yok" diye sitem ettiler.

Haberin Devamı

ALMANYA'da aldığı başarılı sonuçlarla Türklerin gururu olan Regionalliga takımı Türkiyem, 30 yıldır çözülemeyen antrenman sahası sorunu karşısında isyan bayrağı çekti. Hertha Berlin ve Union'dan sonra Berlin'in üst liglerde oynayan en büyük üçüncü takımı ve Almanya genelinde de ilk yüz kulüp arasında olan Türkiyem, belediye meclisi önünde toplanarak antrenman sahası ve kulüp lokali talebi için protesto eylemi yaptı. Alman Futbol Federasyo'nun verdiği 2008 Uyum Ödülü'nü kazanan Türkiyem'in yöneticileri "Ödülümüz var ancak sahamız yok" diye isyan ettiler.

Eyleme tam destek

Türkiyem'in önceki akşam Saat 19.00'da başlayan protesto eylemine Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz, Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Sözcüsü ve Berlin Türk Spor Merkezi (TSM) Başkanı Cumali Kangal da destek verdi. Türk çatı kuruluşları ve dernek yöneticileri yaptıkları ortak açıklamada, Türkiyem'in sesine kulak verilmesini istedi.

Ordan oraya dolaşıyoruz

Berlin'de 250 kulüp içinde üst liglerde oynayan en büyük üçüncü takım olduklarını hatırlatan Türkiyem Başkanı Celal Bingöl '30 yıldır susuyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Alman Futbol Federasyonu DFB'nin uyum ödülünü Almanya'da alan ilk takımız. Fakat başımızı sokacak bir lokalimiz yok. Kendimize ait antrenman sahamız yok. Her gün gezginci gibi farklı farklı sahalarda antrenman yapıyoruz. Gezgincilikten kurtulup kendimize ait bir adresimiz ve sahamız olsun istiyoruz' dedi. Başkan Bingöl, konuyla ilgili protestoların süreceğini de hatırlatırken "Taraftarlarımız da bize katılacak" dedi.

1978'DE KURULDU

Türkiyem, Berlin'de 1978 yılında öğrenci, işçi ve işadamının girişimiyle İzmirspor olarak kuruldu. Adı daha sonra Boğaziçi olarak değiştirildi. Serbest liglerde oynadıktan sonra 1983-1984 sezonunda resmi liglerde ilk sezonunu oynadı. 1986 yılında Landesliga'ya, bir yıl sonra Oberliga'ya yükseldi. 1987 yılında ismini Türkiyemspor Berlin olarak değiştirdi. Yedi kez Berlin Futbol Federasyonu Kupası finali oynadı. Üç kez kupayı müzesine götürdü. 1990-1991 sezonunda o dönem Regionalliga olmadığı için Oberliga'dan 2. Bundesliga'ya çıkması, kurallara aykırı olarak futbolcu oynattığından gerçekleşemedi. 1994-1995 sezonunda Regionalliga'da ilk kez oynadı. İlk sezonunda tutunamadı ve ligden düştü. 1997-1998 sezonunda Verbandsliga'ya düştü. 2000 yılında Oberliga'ya yükseldi. Takım 8 sezondur aralıksız Oberliga olarak bilinen o dönemin Alman dördüncü liginde mücadele etti.

YILDIZ YETİŞTİRDİ

Türkiyem, Ümit Karan, Celaletin Kolçak, Cemal Yıldız, Ayhan Erusta, Taşkın Aksoy, Mehmet Öztürk, Ergün Pınarbaşı, Levent ve Zafer Demiray, Cemil Mengi, İbrahim Keser, Leon Balogun gibi yıldızlar yetiştirdi. Bu yıldızlar Galatasaray, Kocaeli, Gençlerbirliği veya Ankaragücü gibi Türkiye 1. Ligi ekiplerinde forma giydiler. Alt yapısı adeta bir futbol akademisini andıran Türkiyem'de 30 antrenör eşliğinde 400'ün üzerinde kızlı erkekli genç futbol oynuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!