O yasa Curtis’e İŞLEMESİN

Güncelleme Tarihi:

O yasa Curtis’e İŞLEMESİN
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 15:59

Okul döneminde tatile götüren ailelere para cezası kesilmesini öngören yasaya olan tepki, bir kaç yıl ömrü kalan özürlü oğlunu okul döneminde ‘son bir kez daha’ tatile götürmek isteyen annenin talebinin reddedilmesiyle iyice arttı. Yasanın iptali için başlatılan imza kampanyasına 20 binden fazla kişi katıldı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin Somerset kentinde Maxine Ingrouille-Kidd, 13 yaşındaki beyin felci hastası oğlu Curtis’i Ekim ayında bir gemi turuna götürmeye karar verdi ve bunu oğlunun okuluna bildirdi.

Okul Ingrouille-Kidd’in talebini reddetti ve kadına “Eğer söz konusu tarihlerde oğlu okula gelmezse para cezasına çarptırılacağını ve bu suçun siciline işleneceğini” belirtti.

İngiliz basınına konuşan kadın “Doktorlar oğlumun 14-19 yaşları arasında hayatını kaybedeceğini tahmin ediyor. O ekim ayında 14 yaşına basacak. Bu onun son tatile çıkma fırsatı olabilir. Curtis felçli, ağır epilepsisi var ve gözleri de görmüyor. O hiç bir zaman bir kariyer sahibi olamayacak, hayatının kalanını bakıma ihtiyacı olduğu için şu andan farksız bir biçimde bizimle geçirecek. O sadece yüzerken biraz rahatlayabiliyor ve yüzme havuzu olan bir gemide tatile çıkmak ona çok iyi gelecek. Ayrıca geminin ritmik bir şekilde sallanması da ona kendini iyi hissettiriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!