O şimdi en az sevilen politikacı

Güncelleme Tarihi:

O şimdi en az sevilen politikacı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 10:01

Bir zamanlar en sevilen politikacı sıralamasında ilk üçlerde yer alan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), Hessen eyalet seçimlerinde aldığı ağır yenilgiden sonra en sevilen politikacılar sıralamasında da dibe vurdu.

Haberin Devamı

FAESER, son yapılan ankette Sol Parti liderinin de gerisinde kalarak 20’nci sıraya düştü. SPD’li siyasetçinin özellikle göçmen politikaları karşısındaki tutumu ve mültecilerin geri gönderilmesiyle ilgili geç reaksiyon göstermesinin etkili olduğu belirtiliyor. Almanya’nın en sevilen siyasetçisi ise göreve geldiğinden bu yana ilk sıraya yerleşen SPD’li Savunma Bakanı Boris Pistorius oldu. Pistorius’un ardından CSU’lu Bavyera Başbakanı Markus Söder ikinci, Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Hendrik Wüst ise üçüncü sırada yer aldı. Son dönemin kazananı ise Hessen Başbakanı CDU’lu Boris Rhein oldu. 51 yaşındaki siyasetçi dördüncü sıraya yerleşti.

SCHOLZ DOKUZUNCU SIRADA
Rhein’ın ardından beşinci sırada SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, altıncı sırada Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, yedinci sırada Sol Partili siyasetçi Sahra Wagenknecht geldi. CDU lideri Friedrich Merz ise 6. sıradan 8. sıraya geriledi. Başbakan Olaf Scholz dokuzuncu, koalisyon ortağı FDP lideri ve Maliye Bakanı Christian Lindner ise 10. sırada yer aldı. Bir zamanlar en popüler siyasetçi sıralamasında ilk 5’lerde yer alan Yeşiller Partisi’nden Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 14. sıraya, bir diğer Yeşillerli siyasetçi olan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck de 16. sıraya yerleşti. AfD liderleri Alice Weidel 17’nci, Tino Chrupalla 18’inci sırada. Sol Parti lideri Janine Wissler 19, İçişleri Bakanı Faeser ise 20. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

İKTİDARIN DURUMU İÇLER ACISI
Forsa Enstitüsü’nün RTL için yaptığı son Trendbarometre anketine göre ise, SPD dört puanlık bir düşüşle yüzde 14’e geriledi. Böylece Sosyal Demokratlar, yüzde 14’te kalan Yeşiller ile aynı seviyeye düştü. İktidarın küçük ortağı FDP için durum daha da kötü. Ankete göre FDP sadece yüzde 4 oy alarak Federal Meclis dışı kaldı. Buna karşılık Friedrich Merz ve Markus Söder liderliğindeki CDU/CSU (Birlik Partileri) oylarını 4puan artırarak yüzde 32’ye yükseldi. Bu, koalisyon ortaklarının toplam oyunun ancak Birlik Partileri’ne eş olduğu anlamına geliyor. Aşırı sağcı parti AfD de bir puanlık artışla yüzde 21’e yükseldi. Sol Parti ise yüzde dört oy aldı.

BAKMADAN GEÇME!