Nussbaum görevini bırakacağını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Nussbaum görevini bırakacağını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:25

Berlin Maliye Senatörü Nussbaum, 11 Aralık'tan itibaren görevini bırakacağını açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİN Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'tan (SPD) sonra Maliye Senatörü Ulrich Nussbaum da 11 Aralık'ta görevini bırakacağını duyurdu.

Dün basın toplantısı düzenleyen Maliye Senatörü Nussbaum, kişisel nedenlerden dolayı görevini bırakacağını açıkladı. Nussbaum, Berlin eyalet hükümetinde dışarıdan atanmıştı.

Wowereit'ın çok güvendiği Nussbaum, Berlin'den önce Bremen Eyaleti'nde maliye senatörü olarak görev yapmıştı. Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, inşaatı hala tamamlanmayan ve hizmete ne zaman gireceği belli olmayan havaalanı nedeniyle geçtiğimiz ay yaptığı sürpriz açıklamayla 11 Aralık'ta görevini bırakacağını duyurmuştu.

Wowereit'ın yerine geçmek için SPD Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı Jahn Stöss, Berlin Eyalet Şehir ve Planlama Senatörü Michael Müllir ve SPD Meclis Grup Başkanı Raed Saleh yarışıyor. Üç adaydan biri 17 bin SPD'li üyenin vereceği oyla eyalet başbakanlığı koltuğuna oturacak. İlk tur oylama 18 Ekim'de sona erecek. İlk oylamada hiçbir aday yüzde 50'yi geçemezse ikinci tur oylama yapılacak. Bu oylamada en çok oyu alan iki aday yeniden seçime girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!