Nürnberg’i Gündoğan kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’i Gündoğan kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 13:00

ALMAN 1. Ligi Bundesliga'dan düşmemek için 2. Relegasyon maçını Augsburg’da oynayan FC Nürnberg 2. ligden birinci lige çıkma mücadelesi veren FC Augsburg takımına bu şansı tanımadı.

Haberin Devamı

Nürnberg takımını ikinci lige düşmekten ise 19 yaşındaki Türk oyuncusu İlkay Gündoğan kurtadrı. Gündoğan 34. dakikada 23 metreden çektiği enfes şutla takımını 0-1 öne geçiren gölü attı. Gündoğan birinci ligde kalmada başarının kahramanı oldu. 31 bin kişin izlediği karşılaşma sonrası Nürnbergli futbolcular 9 kez ligden son anda düşmemenin sevincini yaşadılar.


Nürnberg’te kalacak
Attığı gol sonrası arkadaşlarının sevinç yumağı olarak kutladığı İlkay Gündoğan karşılaşma sonrası gazetemize yaptığı açıklamasında kendisi hakkındaki Bayern Leverkusen’e gidecek iddialarını „zannedersem Nürnberg’de kalacağım. Şu andaki gelişmeler onu gösteriyor“diye cevaplandırdı. Hali hazırda lise bitirme sınavlarına hazırlandığını da sözlerine ekleyen 19 yaşındaki Türk futbolcu, „şu andaki tek düşüncem lise olğunluk sınavlarımı başarıyla tamamlayabilmek. Daha sonraki gelişmeleri hep birlikte göreceğiz“ açıklamasını yaptı. Türkiye’den gelecek bir transfer teklifine ne dersiniz sorusuna karşı Gündoğan „Yaşım daha çok genç, bu konuda birşey konuşmam zaten erken, ama yine de şu anda öyle birşey düşünmüyorum“ cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!