Nürnberg’i dünyaya bağlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’i dünyaya bağlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 13:24

TÜRK Hava Yolları (THY), Nürnberg Fuar İdaresi ve Nürnberg Havaalanı İdaresi, İstanbul’da stratejik bir işbirliğine temel oluşturacak bir anlaşma imzaladılar.

Haberin Devamı

Anlaşma THY’nın 2013 yılından itibaren Nürnberg Fuar İdaresi için ‘Tercihli Havayolu’ statüsü almasını öngörüyor. Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı ve aynı zamanda Nürnberg Fuarcılık Şirketi’nin Denetim Kurulu Başkanvekili ve Nürnberg Havalimanı Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Markus Söder’in, hazırlık aşamasında bizzat çaba gösterdiği anlaşma, bakanın Türkiye’ye yaptığı bir ziyaret sırasında İstanbul’da imzalandı.

Nürnberg THY Müdürü Dr. Osman Hasırcı’nın da hazır bulunduğu anlaşma, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Bakan Dr. Söder, Nürnberg Fuar Şirketi Genel Müdürü Peter Ottman ve Nürnberg Havaalanı Müdürü Karl Heinz Krüger tarafından imzalandı.

Sefer sayısı artacak
İmza sonrası konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, çok önemli bir anlaşma imzaladıklarını ifade ederek, Nürnberg’in Avrupa için önemli bir kent olduğunu, bu kente sefer sayısının günde iki hatta üçe çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Kotil, “Bu anlaşma ile Nürnberg’i İstanbul ve dünyaya bağlayacağız” dedi. Nürnberg Fuar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Peter Ottmann, THY’nin Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi olduğunu, çok önemli bağlantıları ve yatırımları bulunduğunun altını çizerek, anlaşmanın mimarı Nürnberg THY Müdürü Dr. Osman Hasırcı’ya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!