Nürnberg Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2008 18:33

28 Şubat tarihinde Tafelhalle'de 13'üncüsü gerçekleşecek festivalin açılışı, Zülfü Livaneli'nin yönetmenliğini yaptığı "Yer Demir, Gök bakır" filmi ile yapılacak.

Haberin Devamı

NÜRNBERG'de 28 Şubat tarihinde Tafelhalle’de start alacak 13. Türkiye/Almanya Film Festivali'nin uzun metrajlı film yarışma bölümünde Almanya ve Türkiye’den olmak üzere 9 güncel yapım, ödüller için yarışacak.

Bu bölümde Almanya’yı bir Türk-Alman gencinin Hamburg’daki dramını anlatan ve Fatih Akın’ın yapım şirketi Corozan’ın yapımını üstlendiği Almanya’nın genç yönetmenlerinden Özgür Yıldırım’ın filmi 'Chiko', Niels Laupert’in 'Hergün Pazar', Volker Einrauch’un 'Diğer Genç' ve Yunan-Alman ortak yapımı Angeliki Antonion’nun 'Eduard' gösterilecek.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Türkiye’yi temsil eden beş film arasında Abdullah Oğuz’un, Zülfü Livaneli'nin romanından sinemaya uyarladığı 'Mutluluk', Biket İlhan’ın bir Nazım Hikmet portresi çizen 'Mavi Gözlü Dev' Semih Kaplanoğlu’nun başladığı üçlemenin ilk halkasını oluşturan 'Yumurta', Aydın Sayman’ın sıra dışı bir insanı anlatan 'JanJan' ve Tayfun Pirselimoğlu’nun yalnızlığa mahkum olan şehir insanının karakter analizini yapan 'Rıza' adlı yapıtları bulunuyor.

ÖDÜL TÖRENİ

Kısa ve belgesel film yarışmaları ile renklenecek festivalin ödülleri, 8 Mart akşamı Tafelhalle'de saat 21.00’de yapılacak törenle verilecek.

59 FİLM GÖSTERİLECEK

Festivalin yarışma dışı Sinema Dünyaları bölümünde, uzun metraj, kısa metraj ve belgesel film dallarında toplam 30 filmin Nürnberg’de ilk gösterimleri gerçekleşecek. Böylece yarışma filmleri de dahil olmak üzere festival boyunca 59 film gösterilecek. Gösterilecek filmler arsında 'Beynenmilel', 'Ademin Trenleri', 'Bir Ömür Yetmez' , 'Yaşamın Kıyısında' ile Fatih Akın’ın konu edildiği 'Bir Yönetmenin Günlüğü" adlı belgesel gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!