‘Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’

Güncelleme Tarihi:

‘Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 10:38

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Nürnberg Şehri Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Luis Prada da hazır bulundu.

Haberin Devamı

SAMİMİ bir atmosferde geçen görüşmede Başkonsolos Cebeci, burada doğup büyüyen çocukların ve gençlerin iyi bir meslek sahibi olmalarına yönelik hazırlanacak projelerde işbirliği içinde bulunulması, Türk ve Alman iş insanları arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması, Antalya-Nürnberg kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi, Türkçe derslerinin okullarda verilmesi gibi Türk toplumunu ilgilendiren konuları ele aldı. Başkonsolos Cebeci, görüşmenin ardından ziyaretçi defterine şunları yazdı: “Sayın Belediye Başkanı König, size ve ekibinize her şeyden önce Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesindeki katkılarınız için başta Nürnberg olmak üzere, görev bölgemde yaşayan Türk toplumu adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sizin şahsınız başta olmak üzere Türk toplumunun Almanya’ya yaptığı katkıları takdir eden Almanya yetkilileri ve dostlarımızı selamlıyorum.”

Haberin Devamı

‘Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’

İLİŞKİLER OLDUKÇA YAKIN
Belediye Başkanı König ise Nürnberg’de yaşayanları Nürnbergli olarak gördüğünü ve hiçbir insan ayırımı yapmadan Türk sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle sürekli görüşme içinde olduklarını söyledi. Nürnberg’de açılan uluslararası fuarlara Türk katılımcıların sayısının çoğalmasından da memnunluk duyduğunu belirten König, Türk-Alman dostluğunu pekiştirmeye yönelik projelerin hazırlanıp uygulamaya konulması gerektiği söyledi. Aile bağları, sosyal köprüler ve ekonomik ilişkiler ile Nürnberg ve Türkiye arasındaki bağların birbirine oldukça yakın olduğunu ifade eden König, “Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır” dedi. Başkonsolos Taşan Cebeci, ziyaret sonrası Başkan König’e özel hazırlanmış Türk kahve seti hediye ederken, König de Başkonsolos Cebeci’ye kırmızı renkli ipek bir şal hediye etti.

‘Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’

Haberin Devamı

‘Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’

BAKMADAN GEÇME!