Nuri Şahin'le arayı açacak

Güncelleme Tarihi:

Nuri Şahinle arayı açacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 15:49

Lig lideri Borussia Dortmund deplasmanda karşılaşacağı Kaiserslautern engelinide geçip takipçileriyle aradaki puan farkını açmak istiyor. Leverkusen, Frankfurt, Mainz ise Köln deplasmanında galibiyet için mücadele ederken, Bayern Münih evinde 1899 Hoffenheim'ı konuk edecek.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin 22. haftasında 7 karşılaşma 12 şubat Cumartesi günü oynanacak. Ligin 12 puan puan farkla 51 puanla zirvedeki koltuğunda oturan Borussia Dortmund bu hafta Kaiserslautern deplasmanında üç puan alıp aradaki puan farkını dahada fazlalaştırmak arzusunda. Lider Dortmund'ta sakatlığı nedeniyle Türkiye A Milli kadrosundan da çıkartılan orta sahasının mimarı Nuri Şahin'in sakatlığı düşündürüyor. Nuri'nin oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Kaiserslautern ise düşme hattından kurtulmak için acilen puana ihtiyacı olması nedeniyle Fritz Walter Stadı'nda lider Dortmund'a çelme takmak hedefinde.

LEVERKUSEN ESKİ HOCASINA KARŞI
39 puanla Dortmund'un en yakın takipcisi olan lig ikincisi Bayer Leverkusen bu hafta deplasmanda Frankfurt'la karşılaşacak. Michael Ballack'lı Leverkusen'i daha önce Frankfurt'un Teknik Direktörü Michael Skibbe'nin çalıştırması maça ayrı bir heyecan katacak. Frankfurt'un 2011 yılında oynadığı üç maçta henüz golle tanışmadı. Leverkusen'de Eren Derdiyok ile Burak Kaplan, Eintracht Frankfurt'ta ise hafif sakatlığı bulunan Halil Altıntop'un forma giymesi bekleniyor. Halil Altıntop "Oynarsam hem takımın hemde kendimin Bundesliga'da bu yılki ilk golünü atacağım" dedi.Schalke ise kendi seyircisi önünde Ömer Toprak'lı Freiburg'u konuk edecek. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle ilk 11'deki yerini alamayan Ömer bu hafta sahadaki yerini alacak.

BAYERN SON ŞANSINI KULLANACAK
Bayern Münih Allianz Areda'da 3 bin 330 nüfuslu köy takımı 1899 Hoffenheim'ı ağırlayacak. Geçen hafta 2-0 öne geçtikleri Köln deplasmanında 3-2 mağlup olan Bayern Münih, Hoffenheim engelini geçip zirve yarışında sürdürmek istiyor. Bayern Münih'de Hamit Altıntop'un son maçta gol atması ve başarılı bir oyun göstermesine rağmen yedek kulübesinde oturacak. Yerine ise Hollanda milli Arjen Robben oynayacak. Serdar Taşçı'lı Stuttgart ise sahasında oynayacağı Nürnberg'i yenerek düşme hattında kurtulmak isteyecek. 1. FC Nürnberg'de milli futbolcumuz Mehmet Ekici forma giyecek, İlkay Gündoğan'ın ise sakatlığı sürüyor. Oynayıp oynamayacağı maç günü belirlenecek.

Haberin Devamı

TUNCAY BUNDESLİGADA GOL İSTİYOR
Kurtlar lakaplı Wolfsburg sahasında Tunay Torunlu Hamburg'u konuk edecek. Wolfsburg formasını ikinci kez taşıyacak olan Tuncay Şanlı "Bundesliga'da ilk golümle tanışmanın zamanı geldi. İnşallah bu atacağım golle takımım galibiyet alır üst sıralara tırmanır" diyerek haftayı üç puanla kapamak istediklerini söyledi. İlk kez Türkiye A milli formasını giyen Tunay Torun ise Hamburg'da yedekler arasında yerini alacak.. Deniz Naki'li St. Pauli ise lig sonuncusu Mönchengladbach ile karşılaşacak.

PAZAR GÜNÜ 2 MAÇ
Almanya 1. Futbol Ligi'nin 22. haftası 13 Şubat Pazar günü oynanacak Köln-Mainz, Bremen-Hannover karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Köln sahasında Bayern Münih'ten sonra Mainz'ıda yenip rahatlamak isteyecek. Köln'de Taner Yalçın yedek soyunacak, Mainz'da ise Malik Fathi defanstaki yerini alacak. Bremen ile Hannover arasındaki iki komşu kentin derbi mücadelesinde özellikle Werder Bremen'in üç puana ihtiyacı var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!