Nuri Şahin yeniden doğdu

Güncelleme Tarihi:

Nuri Şahin yeniden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 13:52

Nuri Şahin yeniden doğdu İspanya ve İngiltere maceraları hüsranla sonuçlanan Nuri, Freiburg maçında attığı 2 gol ile adeta yeniden doğdu.

Haberin Devamı

7 maç sonra attığı 2 golle Freiburg’a patladı

BORUSSIA Dortmund’un 2010-11 sezonundaki şampiyonluğunda büyük payı olan ve o yıl Bundesliga’nın en iyi futbolcusu seçilen Nuri Şahin (24), o sezon sonunda her futbolcunun hayali olabilecek önemli bir transfere imza atmıştı. Dünya devlerinden Real Madrid’e transfer olan Nuri, bir çok kez dile getirilen “Türk Milli Takımı’nı seçtiği için büyük bir takıma gidemez” şeklindeki düşüncelere de bu imzayla nokta koydurtmuştu. Ancak milli oyuncumuzun Madrid macerası dizinde yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sancılı başlamıştı. Hazırlık döneminde takımla beraber çalışma imkanı bulamayan Nuri, bunun etkisiyle Mourinho’nun yıldızlarla dolu kadrosuna girmeyi başaramadı..

LIVERPOOL’DA ARADIĞINI BULAMADI

Real Madrid’te sadece 4 maça çıkabilen Nuri, geçtiğimiz yaz Liverpool’un yolunu tuttu. Nuri çıkış yapmak umuduyla gittiği İngiliz ekibinde de aradığını bulamadı. Teknik Direktör Brendan Rogers’ın istediği oyun kurucu pozisyonuna bir türlü alışamayan yıldız oyuncu, Premier Lig’de sadece 7 maçta kadroda yer bulabildi. Her defasında “Orası benim evim” dediği Dortmund’a özlemini dile getiren Nuri, ara transferde kiralık da olsa eski takımına dönerek bu isteğini gerçekleştirdi.

FREIBURG MAÇINDA ADETA PATLADI

Dortmund ile satın alma opsiyonlu (6 milyon Euro bonservis bedeliyle) 2014’e kadar kiralık sözleşmesi imzalayan Nuri, futbolculara yakın duruşuyla tanınan Teknik Direktör Jürgen Kloop’un özel antrenmanları ve taktikleriyle takımda yavaş yavaş yer bulmaya başladı. Yıldız oyuncu, kısa süreler alarak geçirdiği 7 maçın ardından, Freiburg maçında adeta patladı. Bundesliga’da kariyerindeki 143.maçını oynayan ve ilk kez 2 gol atan oyuncu, bu maçta adeta “Eski Nuri geliyor” mesajını da verdi.

Kicker, Nuri’yi haftanın futbolcusu seçti

NURİ Şahin, cumartesi oynanan maçta eski parlak günlerine geri döndü. Dortmund’un Freiburg’u 5-1 yendiği maçın kahramanı oldu. İki gol attı, bir golün pasını verdi. Futbol dergisi Kicker, bu başarısından dolayı Nuri’yi haftanın en başarılı futbolcusu seçti. Nuri’nin Real Madrid ve Liverpool’daki 18 aylık macerasından sonra geri döndüğü Dortmund’ta en güzel futbolunu oynadığını yazdı. Klopp ise Nuri için, “O bir dahi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!