Nurdan davasında sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Nurdan davasında sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 12:27

ALMANYA'nın Wiesbaden kentinde 2009'da yaşanan Nurdan Eker cinayetinde mahkeme karar aşamasına geldi. Kadının katil zanlısı olarak yargılanan eski kocası Hasan Hüseyin Eker'in duruşmasına bugün devam edilecek.

Haberin Devamı

Bugünkü duruşmada sanık avukatları savunma yapacak. İki çocuk annesi, 31 yaşındaki Nurdan Eker 30 Eylül 2009 tarihinde evinde 56 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Nurdan Eker'in 40 yaşındaki eski kocası Hasan Hüseyin Eker katil zanlısı olarak tutuklanmıştı. Wiesbaden Eyalet Mahkemesi'nde Noel öncesi yapılan duruşmada savcı Wolf Emmerich, katil zanlısı Hasan Hüseyin Eker hakkında ömür boyu hapis talebinde bulundu. Savcı Emmerich, TIR şoförü sanık Hasan Hüseyin Eker'in adam öldürme ve tecavüzden mahkum edilmesini talep etti ve "Sanık tamamen yok etme iradesiyle hareket etmiştir" dedi. İddianamede sanığın, eski karısının evine giderek, tekrar birleşme teklifinde bulunduğundan, ancak kadının bunu reddetmesi üzerine önce tecavüz edip arkasından bir dakika içinde 56 bıçak darbesiyle öldürdüğünden hareket ediliyor.

REDEDİYOR

Sanık Hasan Hüseyin Eker ise tüm suçlamaları reddediyor. Sanığın savunma avukatı Manfred Döring de "Müvekkilim bu suçu işlememiştir" dedi. Ancak sanığın daha önce de karısına şiddet uygulama suçundan cezası bulunduğuna dikkat çekildi. Nurdan Eker'in öldürülmeden önce kocasından gördüğü şiddete dayanamayıp kadın sığınma evine kaçtığı, ancak daha sonra tekrar kocasına döndüğü, ama şiddetin devam etmesi üzerine iki kızını alıp kocasının evini terkettiği kaydedildi. Kadının acı öyküsünü Wiesbaden'de hemen herkesin bildiği, "Wiesbadener Kurier" gazetesinin kadının hayat öyküsüne geniş yer verdiği belirtildi. Savunma avukatı ise kadının boşanmasına rağmen eski kocasına geri dönme niyeti taşıdığını, bu konuda ellerinde önemli deliller bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!