Nükleer santrallarda ‘üretime devam’ sinyali

Güncelleme Tarihi:

Nükleer santrallarda ‘üretime devam’ sinyali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 10:39

Almanya’da yaşanan enerji krizine çözüm yolu arayışı yoğun bir biçimde devam ederken, bu yıl sonuna kadar kapatılması karara bağlanan ve şu anda faaliyette olan son 3 nükleer santralda üretime devam edilmesi sinyalleri artmaya başladı.

Haberin Devamı

Der Spiegel dergisi, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’nda, nükleer santrallarda üretime devam edilmesiyle ilgili yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapıldığını yazdı. Haberde ayrıca hükümetin, önümüzdeki kış aylarında enerji sıkıntısı yaşanmaması için RWE, EnBW ve Eon gibi Almanya’nın dev enerji şirketleriyle görüşmeler yaptığı belirtildi.

PARTİLERDEN DESTEK
Hükümet ortağı Yeşiller, Almanya genelinde faaliyet gösteren son 3 nükleer santralın kapatılmasında ısrar ederken, SPD ve FDP’nin ise üretim süresinin uzatılmasından yana olduğu açıklandı. Ana muhalefet CDU/CSU’nun yanı sıra Sol Parti’nin de üretimin sürdürülmesine tam destek verdiği belirtildi. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından nükleer santrallarla ilgili hazırlanacak raporun bugünlerde açıklanacağı ve hükümetin de bu rapor ışığında bir tutum belirleyeceği kaydedildi. Ancak bu raporun sonuçları ne olursa olsun, Almanya’da halkın yüzde 80’e yakınının nükleer santrallarda üretime devam edilmesinden yana olduğu belirlendi. Yeşiller’e destek verenlerin yüzde 70’inin bile nükleer santralların kapatılmasına karşı olduğu saptandı.

Nükleer santrallarda ‘üretime devam’ sinyali

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!