NTVD'den eğitim semineri

Güncelleme Tarihi:

NTVDden eğitim semineri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 13:04

Neuss Türk Veliler Derneği'nin Caritas Evi’nde düzenlediği eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan öğretmen ve sanatçı Halil Gülel, kendisinin de tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu belirterek, engelli çocuklara özgüven aşılamanın önemine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Neuss Türk Veliler Derneği'nin (NTVD) Caritas Evi'nde düzenlediği eğitim seminerinde velilerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamalarının yolları anlatıldı.

Seminere NTVD Başkanı Ülkü Süer'in yanı sıra öğretmen ve sanatçı Halil Gülel konuşmacı olarak katıldı. NTVD Başkanı Ülkü Süer, bir yıldır çalışmalarını sürdüren NTVD'nin çalışmalarını tanıtırken, Halil Gülel velilere çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamaları için tavsiyelerde bulundu.

Seminerlerimiz sürecek
Neuss Türk Veliler Derneği Başkanı Ülkü Süer, bu gibi toplantılar ve seminerler ile sorunların birlikte çözüleceğine inandığını ve yoğun katılımdan dolayı memnun olduğunu belirterek, “Mevcut sorunları daha yakından işlemeliyiz. Çocuklarımızın eğitimlerine olumlu katkı sağlamak adına onlara yönelik özgüven, kimlik geliştirme, başarı, uyum, merak ve çalışma duygularının uyandırılması gibi konular çerçevesinde seminerlerimiz sürecek” dedi.

Çocuklar kültürel etkinliklere dahil edilmeli
NTVD'nin seminere konuşmacı olarak katılan öğretmen, yazar, şair ve ressam Halil Gülel velilerin başta engelli tüm çocukların eğitim süreçlerine katkı sağlamaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“30 yıllık eğitmenlik tecrübelerime dayanarak, çocuklarda özgüvenin geliştirilmesi ve sağlıklı bir kimliğin olması okulda ve toplumdaki başarının temellerini oluşturduğunu söyleyebilirim. Özellikle engelli çocuklarda öz güvenlerinin gelişmesi ailenin ve çevrenin etkilerine bağlı. Tüm insanlar bir meşguliyet aracı bularak çevreye, bilime ve sanata karşı duyarlılıklarını geliştirmeli. Ailelerin birlikte kır gezileri, müze ziyaretleri, tiyatro, sergi ve konser gibi kültürel etkinlikler ile çocuklarında bu duyarlılığı geliştirebilir. Çocuklarda merak duygularının geliştirilmesi ile merak ettikleri konularda araştırma yöntemlerini öğretmenleri önemli. Çocuklarımız ders çalışma ve bilgiye ulaşma yöntemlerini bilmemektedirler. Veliler de çocuklarına yadım etmek isteseler de, nasıl yarım edeceklerini bilmiyor olabilirler. Bir veli çocuğuyla etkili bir şekilde ilgilenmek istiyorsa önce bilgilendirmelidir. Özellikle genç bayan velilerimizde sanat, resim ve müziğin çocuklarının başarılarındaki etkilerini görünce kendilerinde de uyguladıklarını tespit ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!