NSU'nun peşini bırakmayacağız

Güncelleme Tarihi:

NSUnun peşini bırakmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 11:42

Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği (HTTTD) tarafından düzenlenen iftarda konuşan Hamburg İçişleri Senatörü Michael Neumann, NSU terör örgütü tarafından işlenen aralarında Hamburglu Süleyman Taşköprü’nün de bulunduğu 10 kişinin cinayetiyle ilgili her detay ortaya çıkıncaya kadar çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin (HTTTD) düzenlediği iftar yemeğine Hamburg İçişleri Senatörü Michael Neumann ve eşi SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz da katıldı.

İftar öncesi konuşan Neumann, NSU örgütü üyelerince öldürülen, aralarında Hamburglu Süleyman Taşköprü’nün de bulunduğu 10 kişinin cinayetinin eksiksiz ortaya çıkarılması için çaba harcadıklarını söyledi.

"Hamburg uyumda önde"
HTTTD Başkanı İlhan Yılmaz selamlama konuşması yaptıktan sonra Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Berati Alver konuştu. Alver, Hamburg Senatosu’nun Müslüman cemaatı temsilcileriyle devlet anlaşması görüşmesi yapmasının memnun edici olduğunu belirterek, "Bu anlaşma umarız en kısa süre içerisinde gerçekleşir“ dedi.

Aydan Özoğuz, merhum annesinin kökeni Trabzon'dan geldiğini ve Trabzon'a farklı bir ilgisi olduğunu belirtti. Uyumun Hamburg'da başka eyaletlere nazaran çok daha ileride olduğunun altını çizen Özoğuz, "Çocuklarımızıın mutlaka iyi eğitim almaları için onları yönlendirmeliz. Uyumun başarının yolu iyi eğitimden geçiyor“ dedi.

Neonazi olayları aydınlatılmalı
Neonazi katliamlarının tamamen aydınlatılması için çaba harcandığını belirten Senatör Michael Neuman, "Hamburg'dan da bir kişi öldürüldü. Cezalılar bulunup gereken cezaya çarptırılıncaya kadar bizler bunun peşinde olacağız“ dedi. İslam dininin Almanya'ya ait olduğununda altını çizen Neumann, "Bu açıdan Müslümanların da devlet anlaşmasına alınması çok olumlu“ dedi.

Kısa konuşmaların ardından İlhan Yılmaz birer Trabzonspor formasını Aydan Özoğuz ve Michael Neumann'a armağan etti. Daha sonra ezan okunarak oruçlar açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!