NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’

Güncelleme Tarihi:

NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 10:12

Almanya’nın Zwickau kentindeki demokratik kurumlar bir araya gelerek, Zwickau Demokrasi Birliği’ni ‘(Zwickauer Demokratiebündnis) oluşturdu ve aşırı sağcı teröre karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ başlattı.

Haberin Devamı

ZWICKAU kentinde 4 Kasım 2011 yılında bir evin patlamasıyla birlikte NSU terör örgütünün ortaya çıkmasının onuncu yılında Zwickau bölgesinin sivil toplum örgütleri, partileri, sendikaları ve kiliseleri geniş bir katılım ile Zwickau Demokrasi Birliği oluşturdu. Yeni oluşum, NSU terör örgütünü lanetlemek ve katliama uğrayanları Zwickau kentinde ve olay yerlerinde hatırlamak amacıyla ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ adı altında ağaç dikme, kalıcı iz bırakma kararı aldı.

‘KARA LEKE UNUTULAMAZ’
Zwickau kentinde yaşayanlar, Almanya’nın seri cinayetler kara lekesini unutmamak için, 2000-2007 yılları arasında aşırı sağcı terör örgütü NSU tarafından katledilen Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taşköprü, Habil Kılıç, Mehmet Turgut, İsmail Yaşar, Theodoros Boulgarides, Mehmet Kubaşık, Halit Yozgat ve Michèle Kiesewetter’in adını yaşatmak için, Zwickau’daki bir parkta on ağaç dikti. ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’nin devamı olarak da ‘Zwickau Demokrat Birliği’ adına Johannes Brandt ve Sol Parti milletvekili Rene Hahn da, Nürnberg’de katledilen üç kurban için bir ceviz ağacını İsmail Yaşar’ın öldürüldüğü olay yerine dikti. Ceviz ağacının bakımını da komşu Scharrer Schule’de okuyan öğrenciler üstlendi.

Haberin Devamı

NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’

ANLAMLI PROJEYE DESTEK BÜYÜYOR
Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar da ‘Zwickau Demokrasi Birliği’ tarafından başlatılan yeşeren anıtlar projesine gereken destek vereceğini açıkladı. Zwickau da yaşayan Sol Parti milletvekili René Hahn ve Johannes Brandt ile ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’nin yayınlaştırmasına yönelik ne yapılması gerektiği konusunda bilgi alışverişinde bulunarak tgmn adına teşekkür etti. Bu anlamlı projenin gelecek nesiller için önemli olduğunu belirten Bayraktar “Aşırı sağcı terör örgütlerine karşı birlikte hareket edilerek ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ desteklenmelidir” dedi. Bayraktar, NSU örgütü tarafından katledilenlerin anısına yaptırılan anıtlar ve yeni açılan meydan isimlerinden dolayı Nürnberg ve Zwickau Büyükşehir Belediye Başkanları’na da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’

‘YEŞEREN ANITLAR PROJESİ’ YAYGINLAŞIYOR
‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ni başlatan ‘Zwickau Demokrat Birliği’ adına açıklama yapan Johannes Brandt ve Sol Parti milletvekili Rene Hahn da seri cinayetlerden dolayı üzgün olduklarını belirtti ve “NSU cinayetlerinin kolay unutulmaması için başlatılan ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ni Hamburg, Heilbronn ve Nürnberg halkı destekliyor. Projenin yaygınlaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’

ÖĞRENCİLER BARIŞ ŞARKISI SÖYLEDİ
Nürnberg’de öldürülen döner büfesi işleten İsmail Yaşar’ın adının verildiği meydana ağaç dikme programında Scharrer Okulu öğrencileri barış şarkıları söyledi. Programa katılanlardan topladıkları barış mesajlarını büyük bir pankarta astılar. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de, ‘Zwickau Demokrat Birliği’nin üyelerine, ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’ni başlatan ve barış şarkısı söyleyen Scharrer okulu öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

NSU terör örgütüne karşı ‘Yeşeren Anıtlar Projesi’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!