NSU Kurbanı Enver Şimşek için anma töreni

Güncelleme Tarihi:

NSU Kurbanı Enver Şimşek için anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 10:56

9 Eylül 2000’de Nürnberg’deki Leignitzer Caddesi’nde çiçek sattığı mobil çiçek standındaki aracının içinde NSU terör örgütü tarafından başından vurularak öldürülen Enver Şimşek için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

BİR dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma töreninde konuşan konsolos Ülker Erçetin şunları söyledi: “NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen Enver Şimşek cinayeti, cinayetler serisinin ilk katliamı olarak kayıtlara geçmiştir. NSU kurbanlarından Alman polisi dışında 10 kurbanın 9’u sadece Türk oldukları için biri de Türk’e benzediği için öldürülmüştür. Bu cinayetlerin üçü Nürnberg bölgesinde işlenmiştir. Ailesini geçindirmek için çalışan, Alman ekonomisine katkıda bulunan 3 masum insan, Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru ve İsmail Yaşar, NSU terör örgütü tarafından Nürnberg’de iş yerlerinde acımasızca katledilmiştir. Sevdiklerini yılarca dönerci cinayeti adı altında ve ırkçılıktan uzak motiflere indirgenerek soruşturulan bir cinayet dizisine kurban veren aileler bir yandan da resmi makamların ağır suçlamalarına maruz bırakılmış, acılarını yaşamalarına dair izin verilmemiştir. Enver Şimşek’in kızı Semih’a Şimşek ‘Acı Vatan’ adını verdiği kitabında 11 yıl boyunca yaşadıklarını, gönül rahatlığıyla yaşamamıza izin verilmedi diye ifade etmiştir”.

NSU Kurbanı Enver Şimşek için anma töreni
‘TÜRK TOPLUMU KORKUSUZCA YAŞAMALI’
Erçetin konuşmasına şöyle devam etti: “Almanya’daki Türk toplumu Schwandorf, Solingen ve Möln’de yaşanan büyük acıların açtığı yaraları saramamışken NSU terör örgütünün işlediği seri cinayetler toplumda birkez daha derin korku ve endişeler yaratmıştır. NSU terör örgütü üyelerinin 10 yıl boyunca gizli şekilde faaliyetlerini yürütmeleri suç ve cinayetler işlemeye devam etmeleri ve bu suçları işlerken yakalanamamaları Münih Eyalet Mahkemesi’nde 5 yıl boyunca devam eden ve sorumluların birtakım cezalar almalarına hükmeden mahkeme davasının ardından dahi ırkçı kâbusun NSU 2-0 olarak devam ettiğinin anlaşılması NSU’nun basit bir çete olmadığını bazı çevrelerce korunduğunu göstermektedir. Almanya’ya 1960’larda misafir işçi olarak gelenlerin çocukları ve torunları bu topraklarda yaşamaya başladıkları ilk andan itibaren ülke ekonomisine anlamlı katkı vermeye başlamışlar. Türk toplumunun Almanya’nın ekonomisine katkıda bulunurken, hayatından endişe duymadan güven ve huzur içinde yaşamayı talep etmeleri en doğal haklarıdır. Bu amaçla Alman yetkililerin Türk toplumunu rahatlatacak adımları atacağına inanıyoruz. Irkçılık temelli eylemlerim tekrarlanmasını engellemek için her zaman hatırlanmaları ve kınanmaları gereklidir. Buda hepimizin ortak sorumluluğudur”.
NSU Kurbanı Enver Şimşek için anma töreni
TÖRENDE DUALAR EDİLDİ
Anma töreninde DİTİB Nürnberg Hocası Veli Boyun Kuran tilaveti okurken, Din Hizmetler Ataşesi Necmettin Saydan’da dualar etti. Törene, MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, Türk Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Suzan Menzel, Türk İnisiyatif Nürnberg Başkanı İsmail Akpınar, Nürnberg SPD Nord Ost Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, CHP Nürnberg eski Başkanı Rifat Çolak, FDP Bavyera milletvekili Adayı Bülent Ekrem, TGMN Eski Başkanı Bülent Bayraktar, öldürülen Enver Şimşek’in yeğeni çiçekçi Osman Şimşek ile vatandaşlar katıldı.
NSU Kurbanı Enver Şimşek için anma töreni

BAKMADAN GEÇME!