NSU davasına katılması için harcırah ödendiği ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

NSU davasına katılması için harcırah ödendiği ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 00:00

ALMANYA’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) tarafından 2000-2006 yılları arasında 8’i Türk 10 kişinin öldürülmesinde istihbarat elemanlarının rolü tartışılırken, Neonazi bir muhbire harcırah ödendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Frankfurter Rundschau gazetesinin haberine göre, Hessen Eyaleti, eski muhbir Benjamin G.’ye, Münih’te görülen NSU davasına katılabilmesi için harcırah ödediği ortaya çıktı.

Sol Parti milletvekili Hermann Schaus’un soru önergesine verilen resmi yanıtta, 2013 yılında şahit olarak duruşmaya katılan muhbir Benjamin G.’ye, Hessen Anayasayı Koruma Örgütü tarafından yol masrafı ve yemek harcamaları için 172 Euro 80 Cent ödendiği belirtiliyor.

"KİM KARAR VERDİ ?" SORUSUNA YANIT YOK

Soru önergesine yanıt veren Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth (CDU), muhbir Benjamin G.’ye ödeme yapıldığını açıklarken, Sol Parti milletvekili Hermann Schaus’un,"Benjamin G.’nin ayrıntılı ifade vermesi kim tarafından engellendi?" sorusunu yanıtsız kaldı.

Benjamin G.’nin, 2003-2007 yılları arasında istihbarat birimlerine muhbirlik yaptığı belirtiliyor. Benjamin G.’nin istihbaratta Anayasayı Koruma Örgütü görevlisi Andreas Temme ile de görüştüğü biliniyor.

Temme’nin, 2006 yılında Kassel’de öldürülen Halit Yozgat cinayetinin işlendiği sırada olay yerinde olduğu tesbit edilmişti. Halit Yozgat’ın ölümünden kısa bir süre önce Andreas Temme ve muhbir Benjamin G.’nin telefonla görüştükleri de kaydediliyor. Görüşmenin içeriği konusunda ise, bugüne kadar hiçbir bilgi elde edilemedi.

Haberin Devamı

AVUKAT DESTEĞİ DE VERİLMİŞ

Frankfurter Rundschau gazetesi, Hessen Anayasayı Koruma Örgütü’nün Benjmin G.’ye 2012 yılında Federal Asayiş Dairesi ve 2013 yılında Münih Eyalet Yüksek Mahemesi’nde ifade vermesi sırasında avukat desteği verdiğini de aktardı. Avukat desteğinin, Benjamin G.’nin ifadesinde belirlenen sınırların içinde kalıp kalmadığından emin olmak için verildiğine dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!