NSU davası Almanya’nın sınavı

Güncelleme Tarihi:

NSU davası Almanya’nın sınavı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:03

TBMM Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, NSU cinayetlerinin deşifre edilmesinden sonra bile aşırı sağcı saldırıların azalmadığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

CHP milletvekili Aytuğ Atıcı ile AK Parti milletvekili Çağatay Kılıç’ın da yer aldığı TBMM Dışilişkiler Komisyonu heyeti, Berlin’de bir dizi temaslarda bulundu. Heyet, Alman Meclisi Dışişlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Alman Meclisi AB Komisyonu Başkanı Winfried Kretchmann ve Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ile görüştü.



Ziyaretleri hakkında değerlendirme yapan Bozkır, NSU davasının görüleceği mahkemenin son kararıyla Türk medyasına 4 garanti yer vermesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “Ancak TBMM’den iki komisyon başkanı ve büyükelçiye hala yer verilmemesini garipsiyorum” dedi. Bozkır, NSU davasının Almanya için bir sınav olacağını da söyledi. NSU cinayetlerinin ardında Alman ‘derin devleti’nin yer aldığı iddialarının gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine ise Bozkır, “Faraziye üzerine görüşlerimizi aktaramayız. Adli süreçte ortaya çıkacak sonucu değerlendirmek gerekir” dedi.

Murat TOSUN/BERLİN







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!