Norveç'te karşıt gösteriler düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Norveçte karşıt gösteriler düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 00:00

Başkent Oslo'da, amaçlarını "Islam'ın Avrupa'da yayılmasını engellemek" olarak açıklayan 100 kişilik grup gösteri düzenledi. Gösteri alanının 2 kilometre ötesinde toplanan karşıt grup ise ırkçılığı protesto etti.

Haberin Devamı

Amaçlarını İslam'ın Avrupa'da yayılmasını ve Müslüman göçünü engellemek olarak açıklayan yaklaşık 100 kişilik grubu, Oslo Belediye Meclisi önünde gösteri düzenledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olan gruba önderlik yapan asker kökenli Max Hermansen, belediye binasının etrafında 2 kez dolaşılarak yapılan yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, Müslümanlara yönelik çeşitli hakaretlerde bulundu.

Müslümanların, asayişi bozduğunu, işsizliği arttırdığını, kaynakları sömürdüklerini iddia eden Hermansen, ülkede Müslüman sayısının artmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Göstericiler, katılımcı sayısının az olmasını önemsemediklerini ve mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler. Gösteride Norveç´te yayın yapan TV2 kanalının Müslüman muhabirine de sözlü saldırıda bulunuldu.

Irkçılık karşıtları da gösteri düzenledi

Eylemin düzenlendiği alana 2 kilometre mesafede ise karşıt grubun protestosu vardı. Irkçılık Karşıtı Hareket ile Amnesty International tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı.

İfade özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve insan hayatına saygıya vurgu yapan eylemciler, Paris saldırılarında ölenleri andıklarını ancak aşırıların terörünü bütün Müslümanlara mal edip nefreti yaymaya karşı olduklarını açıkladılar.

Öte yandan yürüyüşün organizatörlerinden olan ve Filistin lehine açıklama yaptığı için aşırı sağcılar tarafından Oslo´nun merkezinde darp edilen Lena Andreassen yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun Paris'teki yürüyüşe katılmasının bir göz boyama olduğunu belirtti ve Netanyahu'nun öldürdüğü Filistinliler için yargılanması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!