Noel gecesi çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

Noel gecesi çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 11:58

Kiel'de aşırı sağcılar Çelik çiftinin işlettiği pastane-fırını darmadağın edip duvarlara gamalı haç çizerek kayıplara karıştı. Daha önce hakaret ve tehdit aldıkları için polise başvuran Havva - Mustafa Çelik, “Irkçılar siyasetçilerin kışkırtmalarından güç alıyor” dediler.

Haberin Devamı

AMANYA'nın Kiel kentinde ırkçılar girdikleri Türk pastanesini darmadağın edip, duvara gamalı haç çizerek kayıplara karıştılar. Noel sabahı Friedrichsort semtindeki pastaneyi açmaya gelen Çelik çifti işyerine girdiklerinde şoke oldular. İşyerinde ocak, makineler, kasa ve tezgahın parçalandığını ve duvarda gamalı haç işaretinin bulunduğu gören Balıkesirli Havva-Mustafa Çelik çifti polise haber verdi. Polis ırkçıların muhtemelen gece yarısı işyerinin arka tarafında bulunan bir pencereyi kırarak içeri girdiklerini tespit etti.

“DAHA ÖNCE POLİSE BAŞVURDUK”

Havva-Mustafa Çelik çifti bir yıl önce açtıkları pastanenin çok iyi işlediğini belirterek, “Komşularımız ve Alman müşterilerimiz ile ilişkilerimizde çok iyi. Ancak sürekli anonim olarak bizi arayıp hakaret ve tehditlerde bulunan kişiler vardı. Bir, kaç kezde tanımadığımız kişiler pastaneye girip 'defolun gidin' diyerek tehdit savurdular. Tüm bunları polise bildirdik. Ama zanlılar tespit edilemedi. Son olarak iki gün önce işyerinin önünde arabamı park ederken, tanımadığım iki Alman 'pis Türk' diye hakarette bulundu” dedi.

“AÇMAYACAĞIZ”

İşyerine verilen zararın büyük olduğunu söyleyen Mustafa Çelik, “İşyerini tekrar açmayacağız. Hiçbir şey hayatımızdan önemli değil. Can güvenliğimiz yok. Irkçılar, siyasetçilerin kışkırtmaları ve aylardır süren 'uyumsuz Türkler' tartışmalarından güç alıyorlar. Bir göçmen kökenlinin can ve mal güvenliği olmadığı için işyerini kapatması Almanya adına utanç verici. Sağolsun çok sayıda Alman müşterim bize destek oldu, 'neonazilere inat kapatma, biz yanındayız' dedi ama ailemi tehlikeye atamam. Tek üzüntüm iki işçimin de ırkçılar yüzünden işyerlerini kaybetmesi” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!