No Nokia kampanyası

Güncelleme Tarihi:

No Nokia kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 16:58

Almanya'daki fabrikasını kapayıp 2 bin 300 kişinin işsiz kalmasına yol azan Nokia'ya karşı tepkiler sürüyor. SPD'nin Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı'nın internet sitesinde başlattığı "No Nokia" kampanyasına şimdiye 15 bin kişinin kayıt olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bochum kentindeki tesisi kapayıp üretime Romanya'da devam edeceğini açıklayan Nokia firmasına karşı tepkiler çığ gibi artıyor. Nokia’y cep telefonlarına karşı boykot eğiliminin de giderek arttığı belirlendi. Telekominikasyon şirketleri T-Mobile, Vodafone, E-Plus ve 02, Bochum’daki dükkanlarında Nokia cep telefonlarının satışlarında belli bir düşüş olduğunu bildirdiler. SPD’nin Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı'nın internet sitesinde başlattığı 'No Nokia' kampanyasına şimdiye 15 bin kişinin kayıt olduğu açıklandı. Kampanyaya imza atanlar işçilere destek verdiğini bildiriyor.
Almanya Dıişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 'Bochum’da gelecek planları yapıldı, Romanya’da ise fabrika kuruldu' dedi. Bakan, Nokia’nın işçi temsilciliğine haber vermeden Bochum’u kapatma planı yapmış olduğunun doğru olması halinde, bunun yaptırımsız kalmaması gerektiğini söyledi. Steinmeier, 'Kazanan bir şirketin işçilerinin sayısını azaltmaması gerekir. Hele Nokia gibi rekor kazanç yapıyorsa' dedi.
Bu arada fabrikasının kapanmasıyla işsiz kalacak işsizlere Nokia’nın Romanya’da iş teklifi yapacağı haberleri de tepkiyle karşılandı. "Nokia bizimle alay mı ediyor?" diyen işçiler Romanya’yı kalkındırmak için kendilerinin feda edildiğini ileri sürdüler.
İşçi temsilcisi Süreyya Bahadır Akça, Nokia’dan Romanya için kendilerine bir teklif gelmediğini, bunu basından duyduğunu bildirerek şunları söyledi: 'Nokia, ortalığı yumuşatmak için böyle bir öneri yapmış olabilir.Nokia’nın şefi şimdi bizden özür diledi. Özür dileyeceğine 7,2 Milyar Euro kazancın bir kısmını bize ayırsın.'
10 yılı aşkın bir zamandır Nokia’da çalışan Ayten Kilci, "Nokia’nın Türkiye’de çok tutulduğunu biliyoruz. Oradaki yurttaşlarımızdan Nokia boykotuna katılarak bize destek olmalarını bekliyoruz.'
10 yıldır Nokia’da çalışan Özlem Biçer, "Nokia’nın bu yaptığına karşı Nokia cep telefonlarını boykot edelim.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!