Nisan karı şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Nisan karı şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 11:22

VAN, Bitlis ve Tatvan İl?esi'nde nisan karı herkesi şaşırttı. Bir süredir bahar havası yaşayan yöre halkı, sabah kalktıklarında beyaz örtüyle karşılaştı. Kar, okula giden ?ocukları sevindirdi.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle Bitlis ve Tatvan'da etkili oldu. Kar kalınlığı Bitlis'te 15, Tatvan'da 5, Van'da ise 3 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı. Kar yağışından kapalı köy yolununun bulunmadığı belirtildi.

Yazı beklerken yeniden kışı yaşadıklarını belirten ?evre sakinlerinden biri, "Kar, nisan şakası yaptı. Yaza hazırlanırken yeniden kışa geri döndük" diye konuştu. Havaların aniden soğumasıyla kara hazırlıksız yakalananlar, kendilerini şemsiyeyle korumaya ?alıştı. Bu arada yeniden sobalar ve kaloriferlerin yakıldığı Van, Bitlis ve Tatvan'da bacalardan duman tütmeye başladı. Kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen Bitlis'te, ara?ların üzeri karla kaplanırken, sabah okullarına giden ?ocuklar kar yağışı altında kar topu oynayarak karın keyfini ?ıkardı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkileri, kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini, ancak etkili olmayacağını belirtirken, ge?en haftaya göre hava sıcaklıklarında 6 derecelik bir düşüşün kaydedildiğini a?ıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!