New Jersey’in Lyndhurst şehrine Türk bayrağı

Güncelleme Tarihi:

New Jersey’in Lyndhurst şehrine Türk bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 10:24

ABD’nin New Jersey Eyaleti’nin önemli şehirlerinden Lyndhurst’de ”Amerikaliturk.com” isimli haber sitesinin sahibi Deniz Çelik’in girişimleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Belediye Binasının önünde göndere Türk Bayrağı çekildi.

Haberin Devamı

Bayrak çekme törenine, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ile çok sayıda Türk vatandaşının yanı sıra Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nu (TADF) temsilen Beril Sakmar, Yasemin Demirci, TADF Başkan Yardımcısı ve Amerika Çorumlular Derneği Başkanı Üzeyir Şahin, Amerika Ülkü Ocakları Dernek Başkanı Ziya Erdemir, Amerika Pir Sultan Derneği Başkanı Zeki Yeşilyurt ve Ali Rıza Doğan, Karaçay Türkleri Camisi Derneği Başkanı Kadir Taşkın ve Türk toplumu üyeleri katıldı.

Bayrak çekme töreninden önce kısa bir konuşma yapan Lyndhurst Belediye Meclis Üyesi Brian Haggerty, New Jersey’de Paterson’dan sonra Türk toplumunun yaşadığı ikinci büyük yer olan Lyndhurst’deki Türk nüfusunun artmasından memnunluk duyduğunu belirtti. Lyndhurst Belediyesinde resmi bir makamda Türk arkadaşının görev yaptığını ve bundan çok büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Brian Haggerty, Türk-Amerikan ilişkilerinin çok önemli olduğunu ve ABD’de Türkler’in daha aktif olmalarını beklediğini söyledi.

Brian Haggerty, Türkiye Cumhuriyeti’nin 88’nci yıl dönümünün kutlandığı bu zamanın, terör saldırıları sonucu Hakkari’de 24 askerin şehit olması ve Van’da meydana gelen deprem nedeniyle çok can kaybının ve hasarın olduğu bir döneme rastlamasının da üzüntü verici bir durum olduğunu kaydetti. Başkonsolos Mehmet Samsar da tören öncesi yaptığı konuşmada, soğuk havaya rağmen törene coşkuya destek veren herkese teşekkür etti. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ABD’nin değişik şehirlerindeki Türk Bayrağı çekme törenleri ile ilgili Mehmet Samsar şu açıklamayı yaptı:

”Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Lyndhurst Belediyesinde bayrak çekme töreni düzenlendi. Amerika’da benim görev bölgem olan 16 eyalet sınırları içinde bir çok yerde vatandaşlarımızın girişimleri ile Türk Bayrağını göndere çekme törenleri düzenleniyor. Biz bunlardan çok mutlu oluyoruz. Bu sene de törenler örnek verecek olursak Lyndhurst Belediyesinin yanı sıra Hartford’da, Brooklyn’de belediye başkanlarının katılımlarıyla ve bize gönderdikleri kutlama mesajları ve bildirileriyle gerçekleşti. Yine kongre üyelerinden Yvette Clark, Ed Towns, Jim Hirres, Chiris Murphy, Nan Hoywarth ve Ilena Ros Lihtenen bize kutlama mesajı ve kutlama bildirisi gönderdiler. Zaten bu isimlerden bazıları bizim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna katıldılar. Türkler ve Amerikalılar iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde rol oynayan en önemli unsurlar, onlar barış elçilerimiz ve köprülerimiz. Bu ilişkilerin daha gelişeceğine inanıyorum. Bugün bu yoğun kar yağışının altında bu kadar yoğun Türk vatandaşının burada yer alması da bizi ayrıca mutlu etti. Bu, cumhuriyete ve anavatanlarına bağlılıklarını gösteren bir tablo. Bunlar burada olduğu sürece iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulacağına ben inanmıyorum zaten.”

Amerika’da ilk defa Türk Bayrağı’nın bir ay boyunca gönderde kalacağı yer olan Lyndhurst’de, bayrak çekme töreninden sonra Türkiye’de şehitler anısına Taşkın Ekmek Fırını ve Smyrna Restoran tarafından hazırlanan helva ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!