Neuhof Tekstil iflastan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Neuhof Tekstil iflastan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 15:46

Uçak, otomobil ve tren iç döşemelerine sentetik iplik üreten Spinnerei Neuhof AG'yi en büyü müşterisi satın aldı. 85 Türk, 188 çalışan işsiz kalmaktan kurtuldukları için büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hof kentinde 85'i Türk, 188 kişinin çalıştığı 114 yıllık tekstil firması Spinnerei Neuhof AG, 10 ay önce verdiği iflas kararının ardından kapanmasına iki ay kala en büyük müşterisi Werner Kandel tarafından satın alındı. 188 kişi işsiz kalmaktan kurtuldu.
Firmanın yeni sahibi Werner Kandel, ilk 5 yıl içinde kazancın tamamını Asya ve Çin’in üretemiyeceği sentetik ve kimyasal iplik üretimine harcayacaklarını söyledi. Uçak, otomobil ve tren iç döşemelerine sentetik iplik üreten firmanın tekrar parlak günlerine dönmesinden mutlu olan Türk ve Alman işçiler Kandel'in kararını sevinçle karşıladı.

Keyfi iflas vermişti

Eski Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Laubmann’ın banka ve piyasalara borcu olmadığı halde İspanya’daki lüks yaşantısı sebebiyle verdiği keyfi iflas kararını çalışanları ve Hof Belediye Başkanı Dr. Harald Fichtner’in de testeklediği yürüyüşüyle ocak ayında protesto etmişlerdi. 10 aydır İflas Komisyonu'nun yönettiği Neuhof Tekstil, Ocak 2010’da 20 ve Mayıs 2010 40 işçiye çıkış vermişti.

İşçilerin yüzü gülüyor

Firmada uzun yıllardır 3 vardiya olarak çalışan ve kötü günleri atlatabilmek için 3 yıldır yılbaşı ve izin paralarıdan feragat ettiklerini söyleyen Gülten Bilir, Feride Güler, Gülten Gönül Kurnaz, Leyla Öksüz ve Claudia Butz, iş çıkışı gazetemize yaptıkları açıklamada “İşimize devam ediyoruz, geleceğimiz garanti. Çok şükür işsiz kalmaktan kurtulduk" dediler. Evlerine ekmek parası getirmek için firmalarının kapanmaması için dua ettiklerini söyleyen Abdülhamit Gönülkırmaz, Mustafa Güven(usta), Şenol Bilir ve Erdoğan Ağçiçek de, “Her gün endişe içinde çalışıyorduk. Aramızda bunalıma giren arkadaşlarımız oldu. Ev satın alıp nasıl ödüyeceğini düşünürken firmanın kapanmaması bize moral oldu” diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!