Nereye gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Nereye gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 17:44

Bavyera Eyalet Meclisi’nde uyum yasa tasarısı tartışıldı.

Haberin Devamı

SPD’nin Eyalet Meclisi’ne sunduğu, ancak koalisyon hükümeti CSU ve FDP tarafından reddedilen uyum yasa tasarısı üzerine mecliste bir panel düzenlendi. Tasarı yabancılar meclisleri temsilcileriyle birlikte tartışıldı.

SPD’li eyalet milletvekili ve partinin uyum politikaları sözcüsü İsabell Zacharias’ın öncülüğünde düzenlenen panele milletvekili Klaus Hahnzog ve Franz Schindler’le Bavyera Uyum Meclisleri Çalışma Grubu Başkanı Mitra Sharifi Neystanak konuşmacı olarak katıldı.

Zacharias “göçmenler için hazırladığımız bu yasa taslağının göçmenlerce tartışılıp zenginleştirilmesi bizi mutlu etmektedir. Yasalar insanlar için vardır. Hedefimiz aynı Amerika’daki gibi insanların sarı, siyah gibi renklerine bakmadan değerlendirilmesidir. Artık “nereden geliyorsun” diye değil, “beraber nereye gidelim?” diye soru sorulmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran da “göçmenlerin her alanda yerlilerle eşit seviyeye getirilmesi konusuna daha da ağrılık verilmeli. Ayrıca 50 yıldır bu şehirde yaşayanların hala yerel seçimlerde oy hakkına sahip olamaması ayıbı bu tasarıya alınmamış” dedi.

Yerel seçim hakkında konuşan anayasa uzmanı SPD Milletvekili Dr. Klaus Hahnzog ise yerel seçim hakkı verilmesi konusunun ancak federal düzeydeki bir yasayla mümkün olacağını vurguladı. Yasa tasarısının Sonbaharda mecliste ikinci kez görüşüleceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!