Nereden çıktı bu sınır dışı

Güncelleme Tarihi:

Nereden çıktı bu sınır dışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 10:39

Sevdiği kadın ile mutlu olmak için 2001'de Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nden Almanya'ya gelen Sadettin Yiğit (44), sınır dışı şoku yaşıyor. Bir tartışmadan sonra 2007'de evi terk eden eşinin "sahte evlilik" ihbarı yüzünden Türkiye'ye sürülmek istenen Yiğit, "Nereden çıktı bu sınır dışı" diye yakındı.

Haberin Devamı

YAŞADIĞI Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde halıcılık yaptığı sırada tanıştığı Alman kadın B.E. ile severek evlenip Almanya'yla gelen Sadettin Yiğit, aradan geçen 9 yıldan sonra şimdi sınır dışı şoku yaşıyor. Türkiye'de B.E.'ye aşık olan Yiğit, Yozgat'ta kıydıkları nikahtan 1,5 yıl sonra malını mülkünü satıp Heilbronn'a geldi. Kısa süre içinde evlenen çiftin yolları 2007'da ayrıldı. "B.E. ile 5 yıl çok mutlu bir evlilik yaşadık. Ne olduysa 2007 yılının ortalarında oldu. Kısa bir tartışma yaşadıktan sonra evi terk eden eşim ile bir daha görüşmek mümkün olmadı" diyen Sadettin Yiğit, kendisini "sahte evlilik" yapmakla suçlayan Heilbronn Yabancılar Dairesi vatandaşımızdan 29 Ocak 2010 tarihine kadar Almanya'yı terk etmesini istediğini söyledi.


Her şeyini satıh geldi
B.E. ile evlenmeye karar verdikten sonra Türkiye'deki dükkan ve dairesini sattığını söyleyen Yiğit başından geçenleri Hürriyet'e şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Halen evli olduğum eşim B.E. 2007'de evi terk ettikten sonra hemen yabancılar dairesine giderek bizim 'Sahte evlilik' yaptığımızı söylemiş. Bu olaydan bir kaç ay sonra ben de oturumumu bittiği için Heilbronn Yabancılar Dairesi'ne gittim. Oturumumun uzatılmasını istedim. Çalıştığıma dair belgeleri de koydum önlerine. Görevli memur, pasaportum da dahil tüm verakları aldı ve bana en kısa sürede bilgi vereceklerini söyledi."


Gelen cevap şok etti
Bir süre sonra yabancılar dairesinden 'Sahte evlilik yapmışısınız. Bu nedenle size oturum veremiyoruz' yazısının yer aldığı mektupla yıkıldığını anlatan Sadettin Yiğit, elimdeki fotoğraf ve belgelerle sahte evlilik yapmadıklarını, birbirlerini severek evlendiklerini anlatmaya çalıştığını belirterek, "Ama maalesef memurları inandıramadım. Sadece geçici oturum belgesi verdiler. Neredeyse 3 yıl oldu pasaportum hala onlarda. 3 yıldır izine bile gidmiyorum. Ne yapacağımı şaşardım" diyerek çaresiz bir şekilde beklediğini söyledi.


Devletten yardım almadım
Almanya'ya ayak bastığı günden beri çalıştığını bir devletten 1 Cent bile yardım almadığını söyleyen Sadettin Yiğit, Heilbronn Yabancılar Dairesi'ne karşı açtığı davadan da sonuç elde edemediğinden yakındı. 3 yıldır "Duldung" adı verilen geçici oturumla Almanya'daki ikametini sürdüren Yiğit, "Kimden adalet talep edeyim. Suçum ne. Yabancılar dairesi beni niye sınır dışı ediyor? Eşim B.E.'den boşanmadım. Kendisini 3 yıldır görmüyorum. 9 yıldır Almanya'da uyum içinde yaşıyorum. Burada kiralık dairem, bankaya 14 bin Euro borcum var. Ocak ayı sonunda beni sınır dışı ederlerse, borcumu nasıl öderim? Ayrıca Türkiye'de yeniden hayata tutunmak bana büyük sıkıntılar yaşarım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!