Neonazilere savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Neonazilere savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 18:22

DÜNYA genelinde şirket ve kurumların korkulu rüyası haline gelen Anonymous hareketinin son hedefi aşırı sağcıların destekçileri oldu.

Haberin Devamı

Hareketin bir alt kolu olan ‘Operation Blitzkrieg’ adlı hacker grubu, faaliyete soktuğu nazileaks. net portalında ele geçirdiği aşırı sağcılara yakınlığı ile bilinen örgüt ve markaların listesini yayımladı. Aşırı sağcıların gözde giyim markası Thor Steinar firmasının müşteri bilgilerinin yanı sıra yine aşırı sağcıların sesi olarak bilinen ‘Junge Freiheit’ yayınlarının ağına sızan grubun en ses getiren girişimi Nasyonal Demokrat Parti’ye (NPD) bağışta bulunanların tam listesi oldu. Listelerde bağışta bilinanların adlarının yanı sıra açık adresleri ve elektronik posta adresleri de yer alıyor.

Altyapıyı sarsıyor

Anonymous’un hackerleri burada çeşitle hedefleri izliyor. Grup bir tarafta sistemlerdeki güvenlik açıklarını ortaya çıkarırken, diğer tarafta Scientology, eşcinsellik karşıtları ve aşırı sağcılara karşı darbeler indiriyor. Bunun yanı sıra aşırı sağcı internet sayfalarına düzenlenen saldırılarla bu kesimin haberleşmesini engellemekle kalmıyor aynı zamanda bilişimsel altyapısını sarsıyor.

Aşırı sağcılar şaşırdı

‘Operation Blitzkrieg’ taraftarlarına yaptığı çağrının hemen ardından neonazi platformu Altermedia Deutschland, NPD’nin yayın organı ‘Deutsche Stimme’ ve DS dağıtım şirketinin ağlarının bağlantısının koptuğu tespit edildi. DS dağıtım şirketinin internet hizmetlerini yöneten Axel Möller ise Aralık 2011’in başından bu yana halkı kışkırtma, anayasaya aykırı semboller kullanma, hakaret, suça azmettirme ve ölülerin anısını lekeleme suçlarından ceza evinde yatıyor. Olup bitenler karşısında şaşkına dönen aşırı sağcıların saldırıların devam etmesinden endişe duyduğu belirtildi. Bazı kesimlerin ise Anonymous tarafından yayımlanan listede adı geçenleri hackerlere karşı kışkırtmaya çalıştığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!