Neonazilere karşı partiler üstü inisiyatif

Güncelleme Tarihi:

Neonazilere karşı partiler üstü inisiyatif
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 18:08

ALMANYA'da aşırı sağ ve ırkçı saldırılar sonucu son 20 yıl içinde 21'i Türk toplam 182 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Berlin Eyalet Meclisi'nde grubu bulunan parti temsilcileri, aşırı sağa karşı duyarlı olmak ve işlenen cinayetlere sissiz kalmamak amacıyla inisiyatif kurdu.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) milletvekili İlkin Özışık, Sol Parti milletvekili Hakan Taş, Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu ve Avrupa Türk Dönerciler Birliği eski Başkanı Hanefi Aydın'ın girişimi ile kurulan inisiyatifin ilk toplantısına farklı kesimden çok sayıda kişi katıldı.

Berlin Eyalet Meclisi'nde düzenlenen ilk toplantıya çağrıyı yapanların yanı sıra Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Derneği Başkanı Remzi Kaplan, Berlin futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Matur, Türkiyemspor Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Erbaş ve Alman Sendikalar Birliği Berlin Brandenburg (DGB) Göç ve Uyum Danışmanı Safter Çınar'ın da aralarında bulunduğu farklı kesim ve ulustan çok sayıda kişi katıldı. İlk toplantıya katılanlar yapılabilecek eylemler üzerinde görüş alışverişinde bulunurken, neonazilerin seri cinayetlerine kurban gidenlerle dayanışma kararı da alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!