Neonaziler artık Pippi’yi de alet ettiler

Güncelleme Tarihi:

Neonaziler artık Pippi’yi de alet ettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 10:34

Özellikle Facebook, ve Soundcloud gibi müzik ve sosyal iletişim ağlarında aktif olarak propaganda yapan neonaziler, bazen ise sembollerini ve sloganlarını gizliyor.

Haberin Devamı

Neonaziler, internette, herkesi ilgilendiren sosyal konulara değinerek, gençlerin ve çocukların ilgisini çekip sonra kendi sayfalarına yönlendiriyor.

Federal Siyaset Eğitim Merkezi Başkanı Thomas Krüger, internetin aşırı sağcıların propagandaları için önemli bir eylem alanı haline dönüştüğünü belirtirken, kimsenin terör örgütü NSU’nun cinayetlerinin şaşkınlık duymaması gerektiğini söyledi.

Aşırı sağcı ve neonaziler sosyal iletişim ağlarında açtıkları sayfalarda, çocuklarda cinsel istismar, finans krizi, işsizlik gibi herkesi ilgilendiren konulara değiniyor. Ancak sosyal konuyu ele alan bu sayfalarda verilen bağlantılarda ise doğrudan aşırı sağcı derneklerin ya da aşırı sağcı parti NPD’nin internet siteleriyle irtibat kuruluyor.

Bazı aşırı sağcılar ise yabancı düşmanı içerikli şarkılarını internetteki sitelerde yayınlayarak propaganda yapıyor. Tanıdık melodiler üzerine ‘Tembel Pis Türk’ diye başlayan şarkı sözleri bu tür sitelerde dikkat çekiyor. İnternette artan aşırı sağ propagandaya dikkat çeken Gençlik Koruma Programı Müdürü Stefan Glaser, kullanıcıların da interaktif olarak katılabildiği bu sitelerin, neonaziler için birebir propaganda zemini oluşturduğunu belirtti.

Jugendschutz.net adlı internet araştırma grubunun verdiği rakamlara göre geçen yıl web2.0 sitesine yönelik aşırı sağcı içerikli yayınlar nedeniyle 629 kişi şikayette bulunuldu. Youtube, Facebook ve Twitter’le iglili olarak ise 270 şikayet bildirildi. Neonazi ve aşırı sağcıların ise sembolleri ve kavramları gizlemeden açık bir şekilde propaganda yaptıkları sitelerle ilgili 978 şikayette bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!