Neonazi partisi NPD'de Türk isimli aday kavgası

Güncelleme Tarihi:

Neonazi partisi NPDde Türk isimli aday kavgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 19:25

Daha önce bir Türk ile evli olan Gabriele Yardım'ın üyesi olduğu ırkçı Alman Nasyonal Demokrat Parti'den (NPD) 22 Mayısta yapılacak Bremen yerel seçimlerinde ilçe meclisine aday olması partiyi karıştırdı. Gabriele Yardım'ın kızı Louisa Yardım, “Türk kanı taşıdığı ve saf kan Alman olmadığı” için parti üyeliğine alınmamasına rağmen Bremen'de partinin en aktif çalışan sempatizanlarından.

Haberin Devamı

Irkçı Alman Nasyonal Demokrat Parti (NPD) daha önce bir Türk ile evli olan partinin aktif üyesi Gabriele Yardım Bremen'de yapılacak yerel seçimlerde aday oldu.

Bremen'de yaşayan ve 22 Mayısta yapılacak eyalet ve yerel seçimlerinde Blockland İlçe Meclisi için adaylığını koyan 47 yaşındaki Gabriele Yardım'ın adaylığı parti içinde büyük tartışma yarattı.

KIZI “TÜRK KANI TAŞIYOR” DİYE ÜYELİĞE ALINMADI
Irkçı partinin üye ve sempatizanları internetteki çok sayıda neonazi sitesinde Türk adı taşıyan bir kişinin asla parti listesinde yer almaması Türklere yönelik en ağır hakaretlerle dile getiriyorlar.

Annesi gibi partide aktif çalışmasına rağmen partiye üyelik başvurusu “Türk kanı taşıdığı, dolayısıyla saf kan Alman olmadığı” için partinin federal yönetimi tarafından reddedilen Louisa Yardım, kendisini partide istemeyen partilelere karşı, “Anne tarafımdan büyükdedem ve anneannem NSDAP üyesiydi. Ne kadar Alman olduğuma bu hatırlatma yeter” şeklinde açıklamalarla cevap veriyor.

NPDlilerden bir grup Gabriele Yardım'ın bir Türk ile evlilik yapmış biri olarak kesinlikle partide işinin olmadığını ve belirtirken, diğer bir grup ise “Gabriele partide çok aktif çalışan biri. Kızının aksine kendisinin Türklerle kan bağı yok. Geçmişte yaptığı evliliğin büyük bir hata olduğunu itiraf ettiğine göre partide çalışmasında bir sakınca olmamalı” şeklinde argüman yürütüyorlar.

PROTESTO EDEREK GÖSTERİYE KATILMADILAR
Gabriele Yardım, NPD için Bremen ve çevresinde gösteri, yürüyüş ve mitingler için başvuruları yapıyor. Gabriele Yardım ve kızının partiden atılmasını isteyenler Yardım'ın başvuruda bulunduğu gösterileri ve mitingleri boykot ediyorlar. Son olarak Bremen'de NPD'ye hesap açmayı reddeden bir bankayı protesto amacıyla düzenlenen şehir merkezindeki gösteriye sadece 15 kadar NPDli katıldı.

DVU'DA AKTİFTİLER
Gabriele Yardım ve kızı önce NPD'de aktif çalıştılar. Ancak burada Türk isminden dolayı büyük tepki alınca diğer ırkçı bir parti olan DVU'ya geçtiler. Bu yılın başında iki partinin NPD çatısı altında birleşmesiyle anne-kız tekrar NPDli oldular.

IRKÇI PARTİLER BREMEN'DE HEP MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI
Irkçı partiler için Bremen eski eyaletler içinde sürekli milletvekili çıkardıkları eyalet oldu. DVU ilk kez 1987 yılında iki milletvekiliyle girdiği Bremen Eyalet Parlamentosu'nda bir ara milletvekili sayısını 6'ya çıkardı. Halen Siegfried Tittmann parlamentoya DVU'dan giren ancak 2007'de partiden istifa ederek Vatandaşın Öfkesi isimli aşırı sağ bir seçmen grubu kuran milletvekili bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!