Necla Kelek'e ödül

Güncelleme Tarihi:

Necla Keleke ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 09:59

Almanya'da Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen Özgürlük Ödülü, Frankfurt'taki tarihi Pauls Kilisesi'nde düzenlenen törenle Necla Kelek'e verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da zorla evlilik ve aile içi şiddet konuları üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan sosyal bilimci Necla Kelek, Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen 'Özgürlük Ödülü'nü Vakıf Başkanı Dr. Wolfgang Gerhardt ile Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Jürgen Morlok'un elinden aldı.

Frankfurt'ta tarihi Pauls Kilisesi'nde yapılan ödül töreninde övgü konuşmasını yapan Almanya'nın kadın hakları savunucusu, feminist hareketin öncülerinden Alice Schwarzer, Necla Kelek'in 'Yabancı Gelin' isimli kitabının yayınevi tarafından 2004 yılında kendisine ilk gösterildiğinde çok heyecanlandığını söyledi.

Aynı zamanda kendi kitaplarını basan yayınevinin gönderdiği Kelek'e ait kitap dosyasını okuduğunda çok duygulandığını belirten Schwarzer, Kelek'in Almanya'da tabu gibi olan olan konuların serbestçe tartışılmasına öncülük yapmasından dolayı büyük takdiri hak ettiğini söyledi. Alice Schwarzer, sosyal bilimci yazarın aynı zamanda çok sayıda eleştiri aldığını da dile getirdi.

Vakıf Başkanı Dr. Wolfgang Gerhardt ise yaptığı konuşmada Kelek'in tabu sayılan konuları hasır altı etmeden tartışmaya açmasının takdire değer bir yazar duyarlılığına örnek teşkil ettiğini söyledi. Önemli ödül törenlerine ev sahipliği yapan Pauls Kilisesi'nde yapılan ödül törenine Almanya'nın politik ve yazın dünyasının önde gelen simaları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!