Ne yaptıysam olmadı

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptıysam olmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Güzin Abla, yazılarınızı sık sık takip ediyorum. Şimdi benim de fikirlerinize ihtiyacım var. Beş senedir güzel bir ilişki yaşıyorum, evlenmeyi planlıyoruz. Ancak evlilik yolunda pek çok engelimiz var; en başta da kız arkadaşımın ailesi. Engel olmalarının sebeplerinden biri onların Çerkez olması. Bir de benim mesleğimi beğenmiyorlar.

Haberin Devamı

Benim bir dükkanım var ve esnafım. Kız arkadaşım da şu anda çalışıyor, ayrıca yetim aylığı alıyor. Evlendiğimiz zaman bu aylığın kesileceği konusunda endişe duyuyorlar. Oysa annesinin emekli maaşı ve başka kaynaklardan gelirleri mevcut.


Birçok kez ailesini karşıma alıp konuştum, “Benim bir saygısızlığımı ya da ailemin bir yanlışını mı gördünüz” diye sordum, ama “Hayır, sen çok beyefendi birisin ancak bu iş olmaz” yanıtını aldım. “Neden” diye sorduğumda, her seferinde “sebep yok” diyorlar.


Bir de kız arkadaşımın sinirli bir yapısı var, ben ona göre çok daha sakinim. Bu nedenle tartışmalarımızda mümkün olduğunca alttan alıyorum, sakinleştiği zaman sonuca bağlıyoruz. Ancak annesiyle yaşadığı tartışmaların acısını benden çıkarması artık beni sıkmaya başladı. Üstüne üstlük annesi beni arayarak “Senin yüzünden tartışıyoruz” diyor. Tartışma konuları ev kirası, fatura gibi maddi konular ama nedense her şey benim üstüme yıkılıyor. Üstelik çoğu zaman onlara maddi açıdan destek de oluyorum.

Haberin Devamı

Kız arkadaşımın ufak tefek konulara bile öfkelenmesi ve sürekli bunların acısını benden çıkarması hiç hoşuma gitmiyor. Benim de sorunlarım var iş ve okul hayatımda ama bunları kimseye mâl etmiyorum, özellikle de kız arkadaşıma.


Tamam kabul ediyorum, hayatı paylaşmak iyi günde kötü günde birlikte olabilmektir ama sorunlar çok sık ve uzun süreli olmaya başladıkça benim için katlanılmaz hale geldi.


İşin tuhaf tarafı ise, bir sorun yaşayıp beni günah keçisi ilan ettikten birkaç gün sonra özür dileyip buna rağmen hatasını tekrarlamaya devam etmesi. Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ama bir gün ben de patlayacağım diye korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var...


Rumuz: İlişkim beni çok yoruyor


Güzel
oğlum, anladığım şu ki; bu kız ve ailesi paraya aşırı önem veriyor, maddi sorunları da var. Şimdi “Bu zamanda kim önem vermiyor ki” diyebilirsin.


Ancak sanırım yapın onlardan çok farklı. Üstüne üstlük de bu sorunları seni rahatsız ediyor.


Bunun evlendiğinizde de devam edeceğini unutma. Hatta daha şimdiden onlara maddi yardımda bulunup bazı sorunlarını çözmeye başladıysan, bu evlilik yaşamınız boyunca böyle sürecektir.


Elbette sevdiğin kızın ailesi senin de ailen olacak sonunda ama seni suiistimal etmelerine izin vermemelisin. Açık söyleyeyim; seni istememelerinin nedeni kızlarını daha zengin biriyle evlendirmeye niyetli olmalarıdır. Kızlarını da böyle yetiştirmişlerse, işin zor oğlum.


Ya da bu kızcağız onlara benzemiyor, belki de bu nedenle sürekli tartışma halindeler. Her iki koşulda da bu evlilik sorunlu olacak.


Ve sen daha şimdiden bıkkınlık belirtileri gösteriyorsan, bir kez daha düşünmelisin...


İnternet aşkı


yuvamı yıktı


Sevgili
Güzin Abla, yazılarınızı yıllardır takip ediyorum. Okuyucularınıza çok güzel yol gösteriyorsunuz.

Haberin Devamı

Ben 60 yaşında, emekli bir Fransızca öğretmeniyim. Sayfanızda sıkça sözünü ettiğiniz bir internet aşkı yüzünden eşimden ayrıldım.


Yaşadıklarım katlanılması zor bir travmaydı. Ruh sağlığım bozuldu. Sekiz yıldır tedavideyim.


Kendimi toparladıktan sonra yaşadıklarımı kaleme aldım, güzel bir kitap çıktı ortaya.


Bir boşanma o kadar kolay değil. İnsan çok kötü günler geçiriyor. Dostluklar bitiyor. Sanıldığı gibi bir evlilik kolayca bitivermiyor.


Neden onca yıl kendinden sonra en güvendiği kişiyle düşman oluveriyor insan? Aşklar sadece evlilik dışı yaşananlar mı? Evli kadınlar da eşlerine aşık değiller midir? Onlarca yıl yürüyen evlilikleri hiçe sayan eşler ve onlarla birlik olan ikinci kadınlar, hiç düşünüyorlar mı yaptıklarının hesabını vermeyi?

Haberin Devamı

Kitabımda bunları işledim, başarılı olduğumu sanıyorum. Eğer “Asla Affetmiyorum” adlı kitabımı okursanız, “Bir kadına bunlar nasıl yapılır, kadın da bunlarla nasıl başa çıkar” sorularının cevabını bulacaksınız. Yaşadıklarımı anbean göreceksiniz...


Rumuz: nbsp


Kitabınızı
elbette alıp okumak isterim. Çünkü son zamanlarda yaşanan ailevi sorunlardan belki de en önemlisine parmak basmışsınız.

İnternette chat’leşerek, bir anlamda bu işe bir eğlence, bir oyun gibi bakanların, durum ciddileşince nelere sebebiyet verdiklerinin bir aynası olmalı bu anılarınız.


Size başarılar dilerim...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!