‘Ne olmuş yani? İki insan birbirine âşık oldu...’

Güncelleme Tarihi:

‘Ne olmuş yani İki insan birbirine âşık oldu...’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 11:31

Eğitim Senatörü Katharina Günther-Wünsch ile aşk ilişkisi ortaya çıkan ve bu konuda uzun süre sessizliğini koruyan Berlin Başbakanı Kai Wegner, konuyla ilgili ilk kez kamuoyu önünde konuştu.

Haberin Devamı

CDU Spandau İlçe Teşkilatı’nın yeni yıl resepsiyonunda konuşan Wegner, “Ne olmuş yani? İki insan birbirine âşık oldu ve bir ilişkiye girmeye karar verdiler” dedi, bu sözleri tıklım tıklım dolu salonda büyük alkış aldı. Wegner, kendisinin ve Katharina Günther-Wünsch’un birbirleriyle iş bağlantıları olduğu için bunu kamuoyuna duyurduklarını da sözlerine ekledi. Yaklaşık altı dakika boyunca konuyla ilgili konuşan Wegner, şunları söyledi: “Bu tamamen kişisel bir mesele. Dikkatli bir değerlendirmeden sonra kendimize şunu da söyledik. Bu mümkün. Berlin’de yapılabilir ve 2024 yılında da Berlin’de yapılabilir. Senatörler uzmanlıklarına göre seçiliyor. Katharina Günther-Wünsch da eğitim politikasında bir uzman. Berlin’in uzun yıllardır sahip olduğu en iyi eğitim senatörüne sahibiz. Şu anda medyada gösterildiği kadar çok karar verme yetkisine de sahip değilim. Gerçekler farklı. Ve bence kendimizi yeniden gerçeklere yönlendirmeliyiz.”
Wegner, salı günü Senato’da, eğitim yönetimiyle ilgili anlaşmazlık durumlarında arabulucu rolünden çekileceğini ve görevi yardımcıları Maliye Senatörü Evers (CDU) ve Ekonomi Senatörü Franziska Giffey’e (SPD) devredeceğini açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!