Naziler yazdı öğrenciler sildi

Güncelleme Tarihi:

Naziler yazdı öğrenciler sildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 17:12

Aachen yakınlarındaki Herzogenrath Kasabası'nda bulunan Herzogenrath Lisesi'nin duvarlarına yazılan ırkçı slogan, işaret ve intenret sitesi adları öğrenciler tarafından badanayla kapatıldı.

Haberin Devamı

Almanya’da Aachen yakınlarındaki Herzogenrath Kasabası'nda bulunan Herzogenrath Lisesi’nin duvarlarına önceki gece kimliği belirsiz kişilerce ırkçı yazılar yazılarak semboller çizildi. Aşırı sağcılara ait internet sitelerinin adresleri ile Amerika ve İsrail’e küfürler içeren yazılara sert tepki gösteren okul yönetimi ise, öğrencilerle birlikte karşı bir aksiyon düzenleyerek duvarlardaki sloganların üzerini badanayla kapattı. Okul müdürü Granz, 'Lisemizde yabancı düşmanlığına asla yer yok. Öğrencilerimizin kendi inisiyatifiyle ortaya koyduğu karşı tepki bizler için sevindiricidir. Bu tür sloganları yazanları nefretle kınıyoruz. Okulumuzda her milletten öğrenciye her zaman eşitlik içinde yer vereceğiz. Herkesin özgür öğrenim hakkı var. Irkçılığa asla tahammül etmeyiz' dedi.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Lisenin bahçesine gelerek aksiyona katılan Herzogenrath Belediye Başkanı Christoph Von Den Dreiesch (CDU) ise tepkisini şöyle dile getirdi:

'Burada karşı aksiyon için toplanan gençlerimizin ve Herzogenrath vatandaşlarının tavrı ne kadar demokratik düşünceli olduğumuzu sergiliyor. Çevre belediye başkanları ve emniyet yetkilileriyle, aşırı sağcıların propaganda ve saldırılarına karşı önleyici tedbirler konusunda görüşüyoruz. Kasabamızda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Aramızda yeri olmayan aşırı sağcılar gizli ve sinsice hareket ederek bu tür şeylerle mide bulandırıyorlar. Aşırı sağcıların çoğalmasına, politik ortamlara girmelerine engel olmalıyız.'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!