NATO'da "şıklık yarışı"

Güncelleme Tarihi:

NATOda şıklık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2009 00:00

Fransız magazin basını, NATO zirvesine katılan liderlerin eşlerin şıklık yarışına girdiğini yazdı.

Haberin Devamı

First ladyler, katıldıkları etkinliklerde giydikleri kıyafetlerle tarzlarını konuştururken, Carla Bruni her zamanki sade marka kıyafetleri, Michelle Obama ise kendine özgü tarzıyla olumlu puan aldı.

CARLA Bruni, G-20 zirvesine niye katılmadı? Kimine göre ilk Avrupa gezisine çıkan Amerikan first lady'si Michelle Obama'yı gölgelememek için katılmadı. Kimine göre ise gölgede kalmamak için gitmedi. Ama sonuçta haftalardır beklenen dünyanın en şık iki first lady'si'nin buluşması önceki gün gerçekleşti.

Londra'dan uçakla Strasbourg'a gelen Michelle Obama, favori modacılarından Thakoon'un fuşya çiçekli siyah uzun bir ceket giymeyi tercih etti. Fransız first ladysi'nin üzerinde ise gri renkli Dior marka ceketi vardı. İki kadının ceketlerinin yakası da fular tarzı dizayn edilmiş, ikisi de babet tarzı ayakkabı giymişti. Rohan Sarayı'nda ceketlerini çıkardıklarında Amerikan first lady'si ceketinin kontrası kumaştan tasarlanmış fuşya renkli kuplu elbisesiyle kaldı. Carla da yine gri tonlarında elbisesiyle şıklık yarışını sürdürdü. Almanya'nın Baden Baden kentinde yapılan NATO resepsiyonuna gelince Michelle'in tercihi Paris efsanesi olarak kabul edilen Azzedine Alaia imzalı, ince trikodan tasarlanmış kolsuz siyah bir elbise oldu. Michelle ökçeli, Carla ise düz pabuç tercih etti.

Carla da kimmiş

Dünkü Strasbourg gezisinde bayan Obama, siyah pantolon takım, Carla Bruni ise pantolon üzerine lila paltosu, Chanel çantası ve beline bağladığı renkli kemeriyle şıklığını tamamladı. Aynı gezide Türkiye'yi temsil eden Hayrünnisa Gül ise kıyafetinde gri rengi tercih etti.

Her ne kadar moda uzmanları bambaşka iki geçmişe sahip olan iki kadının tercihleri konusunda görüş ayrılığı yaşasa da ortaya çıkan tabloda iki first lady berabere kalmışa benziyor. Glamour Dergisi'nin moda direktörü yardımcısı Sasha Igleton, Carla Bruni'de biraz daha renkli giyinebilirdi görüşünde. First ladyler konusunda uzman Carl Sferrazza Anthony, "Michelle'in İngiltere'de okulda yaptığı dokunaklı konuşma yerine kıyafetlerine ne kadar çok vurgu yapılıyor" dedi. Michelle Obama, insanı hemen kavrayan samimi tarzıyla da İngiliz basına taht kurdu. Hatta Guardian Gazetesi, "Carla da kimmiş" diye yorumda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!