Narkoz hatası Melisa’yı yatağa mahkûm etti

Güncelleme Tarihi:

Narkoz hatası Melisa’yı yatağa mahkûm etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 10:47

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen Melisa Gizem Tanış’ın acı kaderi, Alman televizyon kanalı ARD’ye konu oldu.

Haberin Devamı

“Report München” adlı programda pazartesi akşamı ekrana getirilen Melisa’nın trajik öyküsü, izleyenlerin yüreğini dağladı. Ulrich Hagmann’ın hazırladığı habere göre Melisa Gizem Tanış, 4 yaşında düşüp sol bileğini kırdı. Berlin’de bulunan Charite Hastanesi, çocuğun hemen ameliyat edilmesine karar verdi. Rutin bir ameliyattı. Ancak narkozda doktor ihmali sonucu Melisa’nın beyni dakikalarca oksijensiz kaldı. Melisa, ameliyattan sonra bakıma muhtaç engelli bir kız olarak çıktı. Sadece başını oynatabilen Melisa kendi başına yemek yiyemiyor ve konuşamıyor.

SAAT BAŞI BAKIMA MUHTAÇ
İşini bırakan annesi, sürekli olarak Melisa’nın başında duruyor. Her saat bakıma muhtaç olan Melissa’nın boğulmaması için ağzındaki salyanın alınması gerekiyor. Tanış Ailesi, 8 yıldır tazminat ve bakım parası almak için hukuk mücadelesi veriyor. Hastane olayı sigorta şirketine havale ediyor. Hastanenin sigortası Feursozietaet, 3 yıl sonra 100 bin Euro tazminat ödüyor. Berlin Bölgesel Mahkemesi sigortayı 200 bin Euro tazminat, ayda 650 Euro bakım parası ve maddi zararı ödemeye mahkum ediyor. Sigorta tazminatı ödüyor, ancak şimdi aileyle sigorta arasında maddi zarar ve bakım miktarı üzerine hukuk mücadelesi sürüyor.

AYDA 20 BİN EURO
Göttingen Üniversitesi Tıp Hukuku Enstitüsü dekanı Andreas Spickhoff’a göre, ailenin ayda 8 bin Euro bakım masrafı talebi yüksek değil. Münihli bakım uzmanı Klaus Fusek, Melisa’ya profesyonel bakıcı tutulması durumunda aylık masrafın 15 bin ile 20 bin Euro civarında olacağı görüşünde. Charite Hastanesi de ARD’ye yaptığı açıklamada olaydan ders çıkardıklarını, ancak olayın artık sigortada olduğunu itiraf etti. Sigorta ise Melisa’nın 2002’de ameliyat edildiğini, ailenin 2003’te tazminat için başvurduğunu belirterek, talebin zaman aşımına uğradığını savunuyor. Sigorta ayrıca tazminatı ödediklerine ve raporda doktor hatası görülmediğine işaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!