Mutlular, ama gelecekten umutsuzlar!

Güncelleme Tarihi:

Mutlular, ama gelecekten umutsuzlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 10:36

Almanya’da toplumsal alanda yaptığı araştırmalarla bilinen Bertelsmann Vakfı adına yapılan bir anket gençlerin geleceğe yönelik karamsar olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

IPSOS Kamuoyu araştırma şirketi tarafından Bertelsmann Vakfı adına yapılan araştırmaya göre Almanya’da gençler, Rusya-Ukrayna savaşı ve iklim değişikliği konusunda korona salgınından daha endişeli. Ancak araştırmaya göre gençler, kendi yaşamlarından da memnun. Anket mayıs ayında 12 ile 18 yaş arası 500 genç arasında yapıldı. Ankete göre, katılımcıların sadece yüzde 5’i hayatlarından hiç memnun olmadıklarını belirtti. Buna karşılık, yüzde 47’si yaşamlarından çok memnun olduğunu ifade etti. Yüzde 43’ü ise kişisel olarak geleceklerinin daha da iyi olacağına inanıyor. Ancak Almanya’nın geleceğine bakıldığında daha karamsar bir tablo ortaya çıkıyor: Ankete katılanların yüzde 29’una göre üç yıl içinde Almanya ne daha iyi ne de daha kötü olacak. Yüzde 37’si işlerin daha da kötüye gitmesini bekliyor.

Haberin Devamı

ÇOĞUNLUK SAVAŞTAN KORKUYOR
Gençlerin en büyük korkuları arasında yakınını kaybetmek geliyor. Ankete katılanların yüzde 83’ü akraba veya partnerlerinin ölümünden korkuyor. Gençlerin yüzde 82’si ise Almanya’da olası bir savaştan endişe duyuyor. Yüzde 80’i iklim krizinden ve arkadaşlarını kaybetmekten korkuyor. Katılımcıların toplam yüzde 69’u korona salgınından endişe duyuyor, ancak sadece yüzde 21’i bu konuda ‘çok endişeli’ olduğunu belirtiyor.

‘ENDİŞELERİ CİDDİYE ALMALIYIZ’
Ankette Ukrayna’daki savaş hakkında daha detaylı sorular da soruldu. Ankete göre, gençlerin yüzde 60’ı artan enerji fiyatları ve enflasyon nedeniyle refah kaybına uğramaktan korkuyor. Yüzde 40’ı kendilerini ve ailelerini tehdit altında hissettiklerini söyledi. Gençlerin yüzde 55’i ise Almanya’nın savaşa daha fazla dahil olmasına karşı olduğunu ifade etti. Anketten çıkan sonucu değerlendiren Vakıf Mütevelli Heyeti Onursal Üyesi Liz Mohn, “Gençleri dinlemeli, endişelerini ve isteklerini ciddiye almalıyız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!