Mutlu sona az kaldı

Güncelleme Tarihi:

Mutlu sona az kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 17:39

Bundesliga'da Borussia Dortmund bu hafta taçlanıyor. Borussia Mönchengladbach maçından sonra İlkay Gündoğan'lı Dortmund sahası Signal İduna Park'ta taç giyip şampiyonluk tabağını alabilecek.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga'da 49.'uncu şampiyon bu hafta belirlenecek. Almanya 1. Futbol Ligi'nde son üç haftaya en yakın rakibi Bayern Münih'ten 8 puan önde giren Borussia Dortmund bu hafta şampiyonluğunu ilan edip taçlanacak.

İlkay Gündoğan'lı Dortmund sahasında Tolga Ciğerci'li Mönchengladbach'a karşı oynayacak. Karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde Dortmund şampiyonluk tabağını havaya kaldırıp sahası Signal İduna Park'ta taraftarları önünde şampiyonluk turu atacak. Yenilmesi durumunda bile Bayern Münih'in bu hafta Werder Bremen deplasmanında galip gelememesi durumunda Dortmund yine şampiyonluğa ulaşacak. Dortmund bu hafta şampiyonluk ipini göğüslemesi durumunda 1963 yılında kurulan Bundesliga'da beşinci kez Bundesliga şampiyonu, toplamda ise 8. inci Almanya şampiyonu olacak. Karşılaşma 21 Nisan cumartesi günü saat 18.30'da oynanacak.

Bayern de son umut

Real Madrid'i devler liginde 2-1'le geçen Bayern Münih ise deplasmanda Werder Bremen ile karşılaşacak. Çok azda olsa Bayern Münih şampiyonluk iddiasını sürdürmek için Werder Bremen deplasmanından üç puanla dönmek isteyecek. Bremen'de Mehmet Ekici ve Onur Ayık sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Alman Bundesliga'nın 3 bin 330 nüfuslu ilk ve tek köy takımı 1899 Hoffenheim sahası Rhein Neckar Arena'da Bayer Leverkusen'le karşılaşacak. Hoffenheim, Bayer Leverkusen ile oynadığı 7 Bundesliga maçının 6'sını kaybetti, sadece bir kez berabere kaldı. Galibiyet sevinci ise henüz yaşamadı. Yeni Teknik Direktörü Hyppia ile geçen hafta tekrar galibiyetle tanışan Leverkusen'de ise İsviçre Milli Eren Derdiyok ile Türk Milli Ömer Toprak görev yapacaklar..

Mainz ve Wolfsburg çok rahatlar

Mainz bu hafta evinde kurtlar lakaplı Wolfsburg'u konuk edecek. Ligin son üç haftasına girilirken Mainz 37 puanla, Wolfsburg'da 40 puanla çok rahatlar. Malik Fathi, Yunus Mallı ve Deniz Yılmaz Mainz'da görev bekleyen Türk futbolcular. Nürnberg evinde Hamburg ile gireceği mücadelede galip gelmek istiyor. Her iki takımda ligde kalma yolunda üç puana ihtiyacı var.

Hamburg'da Gökhan Töre ve Tolgay Arslan kadroda. Hannover sahasında Freiburg'la karşılaşacak. Her iki takımda orta sıralarda yer alıyor.

Düşme hattı karma karışık

FC Augsburg - Schalke 04, Hertha Berlin-Kaiserslautern ve Köln-Stuttgart maçlarının sonucu merakla bekleniyor. Ligden hemen hemen düşmesi kesin gibi gözüken Olcay Şahan'lı 20 puanlı Kaiserslautern bu hafta berabere kalsa dahi Bundesliga'ya veda eden ilk takım olacak. Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki rakibi Hertha Berlin ise alacağı galibiyetle ligde kalma umutlarını yükseltecek.

Geçen hafta attığı iki golle başarılı bir performans çizen Tunay Torun, Hertha'nın Teknik direktörü Otto Rehhagel'in gol yollarındaki en büyük umudu. 29 puanlı Köln'de ligde tutunmak için Stuttgart engelini aşmak zorunda.

Serdar Taşçı'nın kaptanlık yaptığı VFB Stuttgart ise son haftaların en formda takımı. Erdinç Sözer'in yardımcı antrenörlükyaptığı Stuttgat, Avrupa Kupalarına katılmak için galibeyete odaklandı.

20 Nisan 2004 saat 20:30
FSV Mainz- Wolfsburg
21 Nisan 2004 saat 15:30
1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen
Werder Bremen - Bayern Münih
FC Nürnberg - Hamburger SV
Hertha Berlin - Kaiserslautern
Köln - VfB Stuttgart
21 Nisan 2004 saat 18:30
Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach
22 Nisan 04 saat 15:30
FC Augsburg - Schalke 04
22 Nisan 2004 saat 17:30
Hannover 96 - SC Freiburg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!