Müslümanlardan mültecilere Ramazan yardımı

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlardan mültecilere Ramazan yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 15:45

Hollanda'da faaliyet gösteren Müslümanlara ait farklı sivil toplum kuruluşları, mülteci kamplarında kalanlara Ramazan dolayısıyla gıda yardımı yaptı.

Haberin Devamı

Ortak Çalışan Müslüman Yardım Kuruluşları Birliği (SMHO) ile Avrupa Türk Demokratlar Birliği Hollanda'nın (UETD) ortaklaşa organize ettiği etkinlik kapsamında, Amersfoort kentindeki mülteci barınma merkezinde kalan farklı inançlara sahip mültecilere 250 gıda yardım paketi dağıtıldı.

Zor şartlar altında hayat süren mültecilere her yıl verdikleri iftar yemeği yerine bu yıl gıda yardımı yapmayı tercih ettiklerini belirten SMHO Başkanı Yalçın Yağcı ve UETD Hollanda Başkan Yardımcısı Burhanettin Carlak, yardımı yaparken hiçbir ayırım gözetmediklerini söyledi.

Ülkelerinden uzakta Hollanda'da yeni bir hayat kurmak için bekleyen mültecilerin yapılan bu yardımdan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden SMHO Başkanı Yağcı, şöyle konuştu:

"Din, dil, ırk gibi hiçbir fark gözetmeden yapılan yardım Hollanda'da zor durumda bulunan mültecilere moral verdi. Hem dini hem de insani görevlerimizi yaparken bazen yaşadığımız ülkede de sıkıntı içerisinde insanlar olduğunu görmeliyiz."

Benzer etkinlikleri Kurban Bayramı'nda da yaptıklarını hatırlatan Yağcı, fakirlere yardım amaçlı kurulan gıda yardım bankasına ve restoranlarına da her yıl gıda yardımında bulunduklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!