Müslümanlar polise yardım etsinler

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlar polise yardım etsinler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 00:00

Almanya\'da Hessen İçişleri Bakanı Volker Bouffier (CDU), ülkede yaşayan Müslümanlara çağrıda bulunarak \"Bizi İslami cemaatlerle bağlantısı olan, kin ve nefret vaazı veren aşırı dincilere karşı uyaracak Müslümanlar\'a ihtiyacımız var\" dedi.

Haberin Devamı




Volker Bouffier
Almanya'daki Müslüman derneklerinin teröre karşı ortak açıklamalarının ülke güvenliği için önemli olduğunu ifade eden Bouffier, "Cemiyetler terörün İslam'da yeri olmadığını açıkça bildirdiler. Aralarında aşırılara yer olmadığının üstüne basa basa söylediler" dedi.

Terör tehlikesi arttı

11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik güçlerinin görev dağımılı ve sorumluluklarının değiştiğine değinen Hessen İçişleri Bakanı Bouffier, "Bir yanda polisin hareket alanı geliştirildi. Bu sayede eyaletimiz daha güvenli hale geldi. Ancak diğer taraftan da terör tehlikesi arttı.

İngiltere, Fransa veya İspanya gibi Almanya da terör tehylikesi ile karşı karşı. Irak'ta asker bulundurmadığı için Almanya'nın saldırılardan uzak kalacağı düşüncesi çocukça" dedi.

Bouffier ayrıca, sorunlu ülkelerden gelen üniversite öğrencilerinin daha detaylı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini söylerken, "Üniversite eğitimi kötüye kullanılıyor" diye konuştu. Bouffier, ordunun iç güvenlikte aktif hale gelmesini talep etti.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!