Müslüman okullarına kapatma tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Müslüman okullarına kapatma tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 11:05

İngiltere Eğitim Standartları Dairesi Ofsted Londra’nın Tower Hamlets semtindeki 6 Müslüman okulun öğrencilerini radikalizme karşı korumadığını ve onları İngiltere’deki sosyal hayata hazırlamadığını tespit ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Ofsted’in konuyla ilgili raporunun yayınlanmasının ardından Eğitim Bakanı Nicky Morgan söz konusu okulları kapatmakla tehdit etti.

Bakan Morgan “Bütün okullar öğrencilerini modern Britanya’daki hayata hazırlamalı. Biz şimdi tüm bu bağımsız okullardan hızla iyileştirme çalışmalarına başlamalarını bekliyor ve bir kaç hafta içinde bir sonuçları görmek istiyoruz. Gerekli değişikliklerin yapılmaması durumunda da bu okulları zorla kapatma hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.

Ofsted Başkanı Sir Michael Wilshaw, okulların İslami eğitime odaklandığını, Kuran ve Arapça ile sınırlı programlar izlediğini söyledi. Wilshaw bazı öğrencilerin “Şeriat hukukunu mu yoksa İngiliz yasalarını mı takip etmeleri gerektiğini bilmediğini ve kadınların evde kalması gerektiğine inandığını da belirtti.

Wilshaw okulların öğrenclerin fiziksel güvenliğini de tehlikeye attığını belirtti ve “Okulların üçünün cami arazilerinde bulunduğuyor ve bir okul da kafeteryasını halka açmış, bu uygulamalar öğrencilerin güvenliğini riske attıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!