Müslüm Şahin açlık grevine son verdi

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Şahin açlık grevine son verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 18:04

Hamburg'un Altona semtinde onbinlerce Euro harcayarak açtığı döner büfesi faaliyete geçmeden ev sahibi emlak şirketi tarafından sözleşmesi feshedilen Müslüm Şahin, ikibuçuk ay önce başlattığı açlık grevine son verdi. Eylemi boyunca semt sakinleri ve esnaf tarafından büyük destek gören Şahin'in avukatı Mesut Ocak, “Emlak şirketine karşı suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilim mücadelesini hukuk yoluyla sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı

Hamburg'un Altona semtinde döner büfesi açan ancak daha doğru dürüst faaliyete geçmeden ev sahibi emlak şirketi tarafından sözleşmesi feshedilen Müslüm Şahin (37), bunu protesto için ikibuçuk ay'dır başlattığı açlık grevine son verdi.

Büfenin bulunduğu Grosse Bergstrasse'de Şahin'in avukatı Mesut Ocak ve Şahin'e destek veren semt sakinleri ve esnafında katıldığı basın toplantısında, “Müvekkilim açlık grevine bugün (cumartesi) itibarıyla son verdi” dedi. Şahin'i mağdur eden emlak şirketi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Ocak, “Müvekkilim mücadelesini hukuk yoluyla sürdürecek” dedi.

“BÜYÜK BİR KONFEKSİYON MAĞAZASI ZİNCİRİNE VERİLECEK"
Evli bir çocuk babası Müslüm Şahin, varını yoğunu yatırdığı büfe için emlak şirketiyle üçbuçuk yıllık sözleşme imzaladığını söyleyen avukat Mesut Ocak,

“Emlak şirketi büfenin bulunduğu tüm bina kompleksine çok büyük bir konfeksiyon mağazası zinciri talep olunca, sözleşmeyi feshetmek için yollar aradı. Bina kompleksindeki diğer kiracılar çıkartıldı. Müvekkilimin üçbuçuk yıllık anlaşmada diretince 'kirayı zamanında ödemedi' bahanesiyle kendisine çıkış verdiler. Oysa bankadan kirayı çekmedikleri dekontlarla ortada. Açılan davada müvekkilimin ilk avukatı itiraz süresini kaçırarak büyük hata yaptı. Bu da emlak şirketine yaradı. Aynı avukat daha sonra iflas ettiğini açıkladı ve avukatlık ruhsatı avukatlar barosu tarafından iptal edildi. Şimdi avukatın emlak şirketiyle bir oyun çevirdiği şüphesi içindeyiz. Tüm bunların savcılığa yaptığımız suç duyurusunda incelenmesini ve davanın tekrar açılmasını talep ettik” dedi.

Müslüm Şahin'in semt halkı ve çeşitli sivil toplum kurumları tarafından gördüğü büyük destekle hukuk mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunu kaydeden Ocak, “Olayda müvekkilimin aleyhine büyük bir oyun söz konusu. Bu er ya da geç ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Hastanede olduğu için basın toplantısına katılamayan Müslüm Şahin'in sadece sıvı ile beslendiği ikibuçuk ayda 15 kilo verdiğini söyleyen avukat Ocak, “Müvekkilim fizik ve psikoloji sağlığı ciddi tehdit altında. Haklı mücadelesini sürdürebilmesi için açlık grevini sona erdirme kararı en doğru yol” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!