MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu!

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 11:02

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karlsruhe şubesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinin yaralarının sarılması için katkılarını sürdürürken, Kahramanmaraş’ta 80 yetim kızın yaşayacağı bir yuvanın temelini attı.

Haberin Devamı

TEMEL atma törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, resmi olmayan sonuçlara göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Fırat Görgel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnal, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile ilgililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşımız katıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı kısa konuşmasında, “Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde çocuklarımıza ve gençlerimize refah ve huzur içinde yaşayacakları bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Devlet korumasında yetişen çocuklarımız bizim göz bebeğimiz” dedi.

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

Haberin Devamı

‘VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR’
Depremden sonra Hatay Defne Hastanesi’nin yapımına önemli katkılarda bulunduklarını bulunduklarını söyleyen MÜSİAD Karlsruhe Başkanı Kamil Manzak da temel atma töreninde yaptığı konuşmasında yurt dışı Türklerin hep Türkiyemizin yanında olduğunun altını çizdi. Konuşmasına, “Bu hayırlı ve güzel proje için gece gündüz koşturan şahsım ve dava arkadaşlarım Dubai’den İdris Demirhan, İngiltere’den Mustafa Demir, Belçika’dan Hayri Apaydın, Viyana’dan Oktay Koçaslan, Fransa’dan İlkan Cengiz, Almanya’dan Burhan Sağlam, Erdem Arın ve Nebi Alp adına yapıyorum” diyerek başlayan Manzak, “Bizler, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları olarak, vatanımızdan binlerce kilometre uzakta olsak da, her zaman ülkemiz için yaşayan, gönlündeki vatan sevgisi hiç eksilmeyen insanlarız. ‘Vatan sevgisi imandandır’ düsturuyla o sevgiyi ana-baba, eş ve evlat sevgisinden bile önde tutan bizler, tüm kutsal değerleri çatısı altında taşıyan vatanımız için canımızı bile seve seve feda etmeye hazırız. Geçen yıl 6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan büyük depremle hepimiz derinden yaralandık, yüreklerimiz ise parçalandı. Biz yurt dışında yaşayan vatandaşlar olarak, depremden hemen sonra Hatay’da ilk Konteynır Hastanesi’ni finanse edip devletimize teslim ettik. Şimdi ise geleceğimizin teminatı masum ve temiz yürekli çocuklarımız için buradayız. Rabbim nasip ederse, 80 yetim kız evladımızın barınacağı bir sıcak yuva yapmaya geldik. Hep birlikte yetimlerimizin yanında olmaya, onlara kucak açmaya geldik. Evlerimizde kendi çocuklarımız var, benim üç kız evladım var ellerinizden öperler, ama inşallah bundan sonra 83 kızım olacak. Gönülden inanıyorum ki bu duygu ve düşüncelerim bu projeye gönül veren tüm arkadaşlarım için de geçerlidir. Gelin hep birlikte yetimlerimizi yetim bırakmayalım. Kızlarımıza sıcak yuva olalım, onları en iyi şekilde yetiştirelim ve yüzlerinde daima mutluluğu görelim. Birlikte, vatanımıza ve milletimize hayırlı ve mutlu nesiller yetiştirelim” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

MÜSİAD’dan Kahramanmaraş’a yetimler yurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!