Müsaadenle Mesut

Güncelleme Tarihi:

Müsaadenle Mesut
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 12:28

Eurovision şarkı yarışmasında Almanya'yı temsil edecek sanatçının belirlenmesi için yapılan yarışmada ikinci tura yükselen 21 yaşındaki Umut Anıl Hürriyet'e konuştu.

Haberin Devamı

Türk genci “Sporcu arkadaşlarımız Almanya adına önemli başarılara imza attılar. Sıra şimdi bende. Türk kökenli bir Alman müzisyen olarak Eurovision'da Almanya'yı temsil etmek ve başarmak istiyorum” dedi.

EUROVİSİON'da Almanya'yı temsil etmek üzere yarışan Umut Anıl Hürriyet'e konuştu. Perşembe akşamı Pro Sieben kanalında yeniden izleyici ve jürinin önüne çıkacak olan Umut Anıl, Bakü bileti için rakipleriyle müziğini yarıştıracak.

1990 Bielefeld doğumlu Anıl, üniversitede başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Ancak asıl başarıyı Eurovision'a katılarak Almanya için elde etmek istiyorum" diye konuştu.

Müziğin yanı sıra sporla da yakından ilgilendiğini ve futbol oynadığını söyleyen Anıl, "Sporcu arkadaşlarım, başarılarını kanıtladılar. Mesut Özil Almanya'nın gururu oldu. Şimdi sıra bende. Tür kökenli bir müzisyen olarak ben de üzerime düşeni yapmak ve Almanya adına bir başarıya imza atmak istiyorum" diye konuştu.

Müzisyen aile
15 yaşında gitar çalmaya başladığını söyleyen Umut Anıl şöyle konuştu:

"Babam da Türkiye'deki gençlik yıllarında gitar çalarmış. Müzikle yakından ilgili biri. Bana piyano çalmayı da o öğretti. Kızkardeşim de müzikle ilgileniyor. Üç kardeşiz. İkimiz babamızdan müzik yönlerimizi almışız. Abim Ufuk ve annem müzik ile uğraşmıyorlar. Kız kardeşim Ekim ile beraber küçük konserler verdik. O da piyano çalıyor. Alicia Keys, Xavier Naidoo, Stevie Wonder ve Rafet El Roman'ı çok beğeniyorum.

Arkadaş tavsiyesi
Almanya'yı Eurovision yarışmasında temsil etme fikrini bir Alman arkadaşının verdiğini söyleyen Umut Anıl şöyle devam etti:

"Alman arkadaşımla bir senedir müzik yapıyoruz. O arkadaşım elemelerin olduğunu duymuş. Biz de beraber gittik ve katıldık. Her birimiz farklı şarkılar söyledik. Onun şarkısında ben gitar çaldım. Daha sonra beni özel kanaldan arayıp, ilk tura girdiğimi söylediler. Telefon gelince çok sevindim. Hiç beklemiyordum. Çok mutlu oldum o an. Telefon geldiğinde üniversitedeydim. Yanımda kardeşim Ekim vardı. Doğal olarak ilk olarak o duydu ve çok sevindi."

Canlı yayın çok heyecanlı
Elemeler sırasında TV'den canlı yayına katıldığını ve çok heyecanlandığını kaydeden Umut Anıl, "Çok heyecanlandım. Şarkımı söylerken o anı yaşamaya çalışıyorum. Kendimi müziğe ve sözlerine veriyorum. Kalpten söylemeye çalışıyorum. O zaman heyecanım da gidiyor. Jüride Stefan Raab var. Diğer jüri üyeleri da o da yardımcı oluyorlar. Rahatlatıyorlar. Perşembe günü diğer rakiplerimle yeniden mücadele edeceğim. Bu akşam canlı yayında beni Türk arkadaşlarım yalnız bırakmasınlar. Onların desteğine ihtiyacım var" şeklinde konuştu. Umut Anıl, perşembe günkü elemeleri de aşarsa finale kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!